AR76632
Ingrediente: Frunze de mentă - Mentha spicata - 250g tocat
Clasificare: Ceai din plante
în stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Ingrediente: Frunze de mentă - Mentha spicata - 250g tocat
Clasificare: Ceai din plante
Menta verde (Mentha spicata) este originară din țările Egipt, Balcani și Marea Mediterană. Conține mai puțin mentol decât menta, ceea ce face ca gustul să fie mai blând și mai dulce și are mai multă aromă vegetală. Menta este cunoscută de mii de ani și este utilizată pe scară largă în gătit și medicină. Chiar și egiptenii, grecii și romanii antici foloseau menta pentru dureri de stomac și probleme digestive. Numele monetărie provine din mitologia greacă de la numele nimfei Minthe, care a fost iubită de Hades. Hades l-a transformat într-o plantă pentru a-l proteja de mânia soției sale, Persefona. Menta este un ingredient popular în guma de mestecat, pasta de dinți și apa de gură, precum și în cosmetice și parfumuri. Produsele din mentă verde au un gust și o aromă mai blânde.
proprietăți de promovare a sănătății:
Cele mai importante componente ale mentei bioactive includ limonenul, dihidrocarvona și cineolul. Acestea sunt substanțe cu activitate antioxidantă și antifungică. Fiecare tip de mentă are un efect pozitiv asupra tractului digestiv. Ingredientele active conținute în frunze susțin ficatul și stimulează secreția de bilă, ceea ce facilitează digestia grăsimilor. Componentele mentei promovează, de asemenea, relaxarea mușchilor netezi ai tractului digestiv. Merită să ajungeți la mentă în caz de dureri abdominale, arsuri la stomac, flatulență și dificultăți după masă. Un decoct de mentă verde poate avea un efect calmant în situații stresante, precum și în caz de dureri de cap, dureri de gât și dureri musculare.
INGREDIENTE:
Plantă verde uscată 100%. Materie primă de cea mai înaltă calitate.
MOD DE UTILIZARE:
Pentru a pregăti un decoct de mentă, turnați 1-2 lingurițe de mentă cu apă clocotită și lăsați să stea 10 minute. Puteți adăuga lămâie, ghimbir sau lemn dulce în decoct după gust.
Menta verde este un plus excelent la ceaiurile din plante. Merită adăugat în special la yerba mate și ceai verde.
Menta verde este adesea folosită în bucătăria italiană și franceză. Este folosit pentru cartofi tineri de sezon, roșii, morcovi și mazăre verde, precum și în deserturi și băuturi. Dă un gust răcoritor salatelor și sosurilor de iaurt. Potrivit pentru diverse feluri de mâncare din legume, brânză, brânză de vaci și supe.
DEPOZITARE:
Menta trebuie păstrată într-un recipient bine închis, ferit de lumină și umiditate.
CARACTERISTICILE PLANTEI
Se găsește în Europa, Asia și Africa. Este o plantă perenă care atinge o înălțime cuprinsă între 10 cm și 1 m. Înflorește din iunie până în iulie. Florile sunt mici, albe, argiloase sau roz și sunt colectate în inflorescențe în vârfurile plantelor. Frunzele de mentă cresc dintr-o tulpină de susținere și au o formă eliptică. Întreaga plantă miroase intens.