AR79027
Ingrediente: Nap - Agrimonia eupatoria - 100g tocat
Clasificare: Ierburi
în stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Ingrediente: Nap - Agrimonia eupatoria - 100g tocat
Clasificare: Ierburi
Agrimonia eupatoria este o plantă care promovează funcția sănătoasă a ficatului, stomacului și intestinului. Susține digestia, are un efect calmant asupra mucoaselor și pielii, favorizează vindecarea rănilor și modificările dermatologice.
Napul este o plantă comună în UE, dar în prezent este rar folosită în fitoterapie. Medicina populară l-a folosit pentru boli hepatice, calculi biliari, tulburări digestive, diaree și febră. Infuzia de sfeclă a fost recomandată cântăreților și vorbitorilor pentru a face gargară cu inflamația. Această plantă și-a găsit locul și în medicina tradițională chineză, care a recomandat consumul de decocturi din plante pentru femeile cu menstruație abundentă și pacienții cu boli de diabet, plămâni, vezică urinară și intestinale.
Caracteristici de sănătate:
Napul susține funcția hepatică, crește, de asemenea, secreția de bilă și îmbunătățește fluxul acesteia prin căile biliare.
Calmează iritațiile și promovează regenerarea defectelor mucoasei bucale, stomacului și intestinelor. Îl puteți bea cu ulcere.
Are proprietăți astringente blânde, datorită cărora ajută la reglarea funcției intestinale.
Inhibă fermentația excesivă în intestine.
Susține răspunsul corect al organismului la inflamația din tractul digestiv, tractul urinar, gură sau piele.
Are grijă de aspectul sănătos al pielii și ajută la reducerea modificărilor dermatologice adverse, cum ar fi erupții cutanate, roșeață, eczeme, acnee.
Accelerează vindecarea rănilor și calmează mâncărimea.
Are efect antiseptic.
APPLICATION
pentru o funcție hepatică sănătoasă
pentru îmbunătățirea funcției digestive
tract digestiv iritat, ulcere
pentru clătirea gurii și gâtului
pentru îngrijirea pielii
INGREDIENTE
Nap - plantă uscată 100%. Materia primă de cea mai înaltă calitate!
Napul conține ulei esențial, taninuri, taninuri, flavonoide, amare, glicozide, triterpene, colină, fitosteroli, acid protocatehic, acid vanilic, acid nicotinic, fitochinonă și siliciu.
Nap - ceai (iarbă tăiată):
Infuzie:
1-2 lingurițe de plantă turnați peste ea un pahar cu apă clocotită și lăsați-o la infuzat timp de 15-20 de minute. Consumați până la 3 pahare pe zi.
Decoct:
1 lingură de plantă Se toarnă un pahar cu apă, se aduce la fierbere și se fierbe timp de 20 de minute. Consumați până la 3 pahare pe zi.
Infuzia și decoctul pot fi utilizate extern: pentru spălarea pielii, clătirea gâtului și a gurii, ca comprese pentru ochii obosiți și înroșiți.
Pulbere de sfeclă:
Se toarnă o jumătate de linguriță de ierbură măcinată cu o cantitate mică de apă fierbinte. După răcire, spălați cu ierburi. Utilizați de 2-3 ori pe zi.
Tinctură:
Raport de aspect 1:5. Alcool 40-60%. Macerați timp de 7-14 zile. Luați 5-10 ml de 3 ori pe zi după diluarea cu apă.
CONTRAINDICAȚII
Sarcina, alăptarea, hipersensibilitatea la plantă.
Napul utilizat în cantitățile recomandate este sigur. Dozele mari pot provoca tulburări gastro-intestinale, dureri abdominale și greață.
CARACTERISTICILE PLANTEI
Napul aparține familiei trandafirilor. Aria sa de răspândire acoperă cea mai mare parte a Europei, Africii de Nord și Asiei de Vest până la China. Crește lângă drumuri, pajiști, câmpuri, pășuni sau pustii. Preferă solurile însorite și alcaline. Tulpina de rapiță atinge 30 până la 150 cm. Este verde sau uneori roșiatic și dens acoperit cu fire de păr, rareori ramificate. Frunzele sunt compuse din perechi de petale mai mari cu perechi de petale mai mici între ele. Toate sunt lanceolate și au margini adânc zimțate. Suprafața frunzelor este de un verde intens, iar partea inferioară este albicioasă și păroasă. Florile de nap înfloresc de obicei din iunie până în august. În partea superioară a tulpinii, formează inflorescențe în formă de vârf. Toate sunt galbene și constau din cinci petale. Caliciul lor este înconjurat pe partea inferioară de mici vârfuri verzi care cresc pe marginile bazei florii. Fructele de sfeclă sunt pungi de semințe cu vârfuri.