AR76209
Ingrediente: Pudră de cacao criollo - 1kg măcinată
Clasificare: Cacao și ciocolată
în stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Ingrediente: Pudră de cacao criollo - 1kg măcinată
Clasificare: Cacao și ciocolată
Cacao – băutura zeilor. Așa o numesc locuitorii Americii Latine, patria cacao. Cunoscând valorile nutriționale și efectele acestei băuturi fantastice, este imposibil să nu fii de acord cu ele. Cacao este bogată în magneziu, antioxidanți și compuși bioactivi care au un efect pozitiv asupra stării de spirit și oferă energie.
Până la 380 de compuși chimici sunt cunoscuți științific în boabele de cacao crude, iar câțiva dintre ei au efecte psihoactive. În stare brută, boabele de cacao nu sunt comestibile, deoarece această cantitate de polifenoli le face extrem de amare și necomestibile. Din acest motiv, boabele sunt supuse unui tratament termic, care reduce conținutul de polifenoli la 10% și le face comestibile sau utilizabile pentru prelucrare ulterioară.
Criollo este cea mai valoroasă varietate de boabe de cacao. Aceste boabe se disting prin gustul lor plin și aroma bogată. Sunt folosite pentru a face produse de ciocolată de cea mai înaltă calitate.
Proprietăți care promovează sănătatea
Cacao oferă energie datorită prezenței teobrominei. Este un compus din grupul alcaloizilor purini, care dilată vasele de sânge, crește tensiunea arterială și stimulează funcția inimii. O injecție de cacao de energie este cu siguranță mai blândă decât cea de după cafea, dar este și foarte plăcută. Acest lucru se datorează combinației de teobromină cu ceilalți compuși enumerați mai jos.
Cacao îmbunătățește starea de spirit prin afectarea eliberării de beta-endorfine în creierul nostru – peptide opioide care cresc sentimentele de plăcere și stimulează starea de spirit. Ele fac posibilă dependența de ciocolată.
Interesant este că cacao este, de asemenea, o sursă bogată de feniletilamină – o moleculă care apare în mod natural în creierul nostru și afectează sentimentul de fericire, provocând o stare similară cu îndrăgostirea. Din păcate, atunci când provine din alimente, rareori ajunge la creier, deoarece este descompus în intestine de enzima MAO-B.
Cacao oferă o cantitate mare de magneziu – 1 lingură de cacao reprezintă aproximativ 60 mg de magneziu, ceea ce reprezintă 20% din necesarul zilnic al unui adult pentru acest ingredient. Aceasta este scuza noastră preferată pentru a consuma multă cacao și ciocolată (dar doar cea neagră, pentru că cea cu lapte conține puțină cacao, iar cea albă deloc).
Flavonoidele conținute în cacao au proprietăți antioxidante puternice, inhibând astfel îmbătrânirea celulelor și, prin urmare, a întregului organism.
INGREDIENTE
Cacao soi criollo, uscat, măcinat 100%. Materie primă de cea mai înaltă calitate!
Cacao nu este alcalinizată.
Valori nutriționale la 100 g de produs:
Valoarea energetică este de 450 kcal / 100 g
Carbohidrați 50,4 g
- inclusiv zaharuri 2,8 g
Grăsimi 13,1 g
- inclusiv acizi grași saturați 7,06 g
Proteine 26,4 g
Fier 16,2 mg
Magneziu 524,5 mg
Calciu 154,9 mg
Fosfor 888,4 mg
COOPERARE
Cacao se potrivește perfect cu cafeaua, ardei iute, maca, condimente și nucă de cocos.
CARACTERISTICILE PLANTEI
Arborele de cacao (Theobroma cacao) aparține familiei Malvaceae. Apare în mod natural în pădurile tropicale din America de Sud și Centrală. Preferă climatele calde. Crește pe soluri fertile, în locuri umede și umbrite. Este cultivat pe scară largă și în prezent cele mai mari culturi ale sale sunt cultivate în Africa.
Arborele de cacao poate fi un copac de până la 15 m înălțime sau un arbust de până la 5 m înălțime. Este acoperit cu o crustă subțire maro. Frunzele sale sunt mari, subțiri și strălucitoare, cu o formă alungită. Au o lungime de 30 cm. Florile sunt mici și alb-galbene, cu elemente violete. Fructele de cacao se numesc boabe. Sunt înconjurate de o coajă groasă și tare și conțin între 20 și 60 de semințe în interior, care alcătuiesc cacao.
În spaniolă, criollo înseamnă de origine locală. Cacao Criollo este o plantă de foarte bună calitate și rară. Venezuela este cel mai mare producător de Criollo, deși randamentele acestei plante nu sunt deloc mari. Criollo reprezintă doar 3% din recolta mondială de cacao. Este foarte scump. Se estimează că au rămas doar câteva din ultimele exemplare pure de copaci crioli. Semințele de criollo au o culoare ușor roșiatică, nu au amărăciune, iar aroma lor este o combinație de caramel, nuci, vanilie și tutun.