AR71639
Ingrediente: Praf de pușcă - 100g
Clasificare: cafea și ceai
în stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Ingrediente: Praf de pușcă - 100g
Clasificare: cafea și ceai
Praf de pușcă - 100g (Cod: AR71639)
Praful de pușcă este un ceai verde chinezesc foarte apreciat zhu cha, adică ceai în perle. Provine din provincia Zhejiang, care este situată în estul Chinei. Numele de praf de pușcă a fost dat comercianților europeni, deoarece frunzele acestui ceai rulate în bile caracteristice seamănă cu praful de pușcă. Frunzele se ondulează în timpul producției. În trecut, se făcea manual, acum este un proces mecanic. Datorită acestei forme, ceaiul de praf de pușcă nu se sfărâmă și este mai ușor de transportat și ocupă mai puțin spațiu.
Frunzele de praf de pușcă se remarcă de ceaiurile verzi nu numai prin forma lor, ci și prin culoarea lor bogată, verde închis, cu un luciu argintiu. Cu cât strălucirea este mai vizibilă, cu atât calitatea ceaiului este mai bună. Gustul ceaiului de praf de pușcă este la fel de neobișnuit ca și aspectul său: pronunțat și profund, iar unii chiar îl consideră înțepător.
Interesant este că cei mai mari exportatori de acest tip de ceai din China sunt țările nord-africane, unde ceaiul tradițional marocan este preparat pe bază de praf de pușcă.
Opărire
Cantitate:
- 1-2 lingurițe pe cană sau o ceașcă mai mare (250-300 ml)
- o jumătate de linguriță pe cană mică (120 ml)
Punct de abur:
80 °C
Durata perfuziei:
Prima perfuzie trebuie să dureze 1-2 minute, fiecare perfuzie ulterioară trebuie prelungită cu 30-60 de secunde. După acest timp, separați frunzele de saramură. Le puteți turna de 4 ori.
Gustul, aroma și culoarea infuziei
Gunpowder trebuie infuzate la o temperatură puțin mai mare decât alte ceaiuri verzi, adică în jur de 80 de grade. Acest lucru vă permite să preluați aroma sa caracteristică.
Prima infuzie, de 2-3 minute, creează o infuzie intensă, de culoare chihlimbar, suficient de închisă pentru ceaiul verde. Aroma infuziei este proaspătă și clar florală. Gustul este răcoritor și lasă o senzație de aciditate pe limbă.
A doua infuzie îmbunătățește cel mai bine profunzimea ceaiului. Aroma infuziei este mai moale și mai frunzoasă de data aceasta. Gustul, pe de altă parte, mulțumește prin complexitatea și echilibrul său. Este mai moale și mai delicat. Amărăciunea se înmoaie și lasă loc notelor dulci și citrice.
A treia și a patra băutură adaugă încă o culoare intensă. Aroma infuziei este foarte delicată și volatilă, dar când stăm cu ea mai mult timp, simțim o notă dulce și de nucă. Gustul este delicat și dulce, iar amărăciunea este aproape imperceptibilă.
>INGREDIENTE
ceai verde 100% praf de pușcă.