AR76597
Ingrediente: Floare de hibiscus - Hibiscus sabdariffa - 250g
Clasificare: Ceai din plante
în stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Ingrediente: Floare de hibiscus - Hibiscus sabdariffa - 250g
Clasificare: Ceai din plante
Hibiscus (Hibiscus sabdariffa), cunoscut și sub numele de hibiscus sau nalbă sudaneză, crește în climă tropicală. Produce flori roșii frumoase, intense, cu un gust acru caracteristic, care sunt folosite la prepararea băuturilor răcoritoare, dar și a deserturilor, gemurilor și vinului. Sunt, de asemenea, un ingredient în compozițiile pe bază de plante utilizate în medicina naturală. Florile de hibiscus sunt folosite în principal în Egipt și alte țări arabe și India.
Infuzia de hibiscus joacă un rol important în cultura țărilor musulmane, unde se numește karkade sau aurul roșu al faraonilor. Se bea cald sau rece. Musulmanii nu pot consuma alcool, motiv pentru care o infuzie de hibiscus gătită îndelung, intensă și foarte dulce înlocuiește vinul și se bea din pahare în timpul sărbătorilor importante.
Proprietăți pentru sănătate:
ajută la menținerea tensiunii arteriale normale,
ajută la menținerea nivelului adecvat de colesterol,
susține sistemul imunitar,
susține controlul greutății,
are un efect benefic asupra funcției hepatice.
Substanțele bioactive din florile de hibiscus includ acizi organici, flavonoide, antocianine, acid protocatehic, polizaharide și uleiuri esențiale. Flavonoidele, antocianinele și acidul procatehic au un puternic efect antioxidant.
COMPOZIȚIE
Hibiscus - 100% floare uscată. Materie primă de cea mai înaltă calitate!
MOD DE UTILIZARE
Floare de Hibiscus - ceai:
Se toarnă un vârf de flori de hibiscus cu un pahar cu apă clocotită. Gatiti 5-15 minute. Dacă doriți, puteți adăuga zahăr, sirop, stevia, frunze proaspete de mentă, suc de portocale, cardamom, ghimbir, scorțișoară, vanilie. Infuzia poate fi consumată rece.
Pulbere de hibiscus:
Se toarnă 1 linguriță de hibiscus măcinat cu puțină apă fierbinte. După răcire, beți-l împreună cu sedimentul. Utilizați de 2-3 ori pe zi. Hibiscusul măcinat poate fi adăugat la feluri de mâncare.
Ceai egiptean:
Pentru a prepara băutura Karkade, cunoscută și sub numele de ceai egiptean, turnați apă clocotită peste 1 parte flori și 1 parte zahăr și fierbeți timp de 5-15 minute. Cu cât fierbeți mai mult, cu atât gustul este mai acid. Proporțiile ingredientelor pot fi modificate după bunul plac. Hibiscus se bea cald sau rece după răcire sau după turnarea apei reci peste flori. Puteți folosi apă minerală, cuburi de gheață, miere sau sirop de zahăr. În Orientul Mijlociu, la versiunea rece a băuturii se adaugă apă de trandafiri sau portocale, sucuri de citrice sau frunze proaspete de mentă. De obicei, doar unul dintre ingredientele enumerate este folosit pentru a nu ascunde aroma hibiscusului.
CONTRAINDICAȚII
Floarea de hibiscus este foarte acidă, așa că nu trebuie să o gătiți prea mult în caz de ulcer gastric și duodenal, hiperaciditate și reflux.
CARACTERISTICILE PLANTEI
Hibiscus este un gen de plante aparținând familiei nalbelor. Este format din peste 200 de specii. Se crede că această plantă provine
din părțile tropicale ale Africii, dar astăzi este dificil să o găsești în sălbăticie. Este cultivat în țări cu climă caldă, în principal Sudan, Egipt, Mexic, China și Thailanda. Atinge o înălțime de 3 m și produce flori frumoase, magnifice, motiv pentru care nu este doar o plantă erbacee, ci și o plantă ornamentală. Floarea hibiscusului măcriș este în formă de cupă și este formată din cinci petale alb-violet. Alte soiuri de hibiscus au flori roșii, roz, violete sau albe. În interiorul caliciului se află o glandă mare de nectar. Materia primă pe bază de plante este cupele și paharele de flori de hibiscus, care sunt recoltate în timpul coacerii fructelor.