AR72838
Ingrediente: Chinezesc matcha - 50g
Clasificare: Ceai verde
în stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Ingrediente: Chinezesc matcha - 50g
Clasificare: Ceai verde
Ceai verde Matcha măcinat sau pudră. Arta japoneză de preparare a ceaiului se concentrează pe prepararea, servirea și consumul acestui ceai. A fost preparat prin prăjirea și măcinarea frunzelor de ceai. Apoi s-a preparat un decoct din această pulbere prin adăugarea de sare. Amestecurile de matcha (pronunțate macha) primesc adesea nume poetice - chamei - date de o plantație, un magazin, un producător de amestecuri sau un maestru în tradiția consumului de ceai.
APLICAȚIE
Astăzi, matcha este folosit și ca colorant sau aromă pentru alimente precum mochi, tăiței soba, înghețată și wagashi.
Ceaiul poate fi preparat în două moduri:
Koicha (gras) și Usucha (subțire). Înainte de a face ceaiul, acesta este adesea trecut printr-o sită fină pentru a scăpa de bulgări.
În mod tradițional, Matcha cernut este turnat într-un bol mic chaki. Se toarnă cu o cantitate mică de apă fierbinte (nu fierbe: 65-70 ° C). Apoi se amestecă până devine omogen. Nu trebuie să existe bulgări, iar ceaiul nu trebuie să stea pe părțile laterale ale recipientului. Matcha are un gust destul de înțepător, motiv pentru care este servit cu o bomboană numită wagashi (destinată a fi consumată înainte de ceai), dar nu cu lapte sau zahăr.
Se crede că 40 g de matcha vă vor oferi 20 de porții de usucha și 10 porții de koicha.
Ceaiul Usucha este preparat din 1,75 grame de ceai și 75 ml de apă. Usucha este mai puțin dur.
Koicha cere mult mai mult matcha (de obicei cantitatea de ceai este dublată, înjumătățind cantitatea de apă):
aproximativ 3,75 grame și aproximativ 40 ml de apă
Deoarece acest amestec este foarte gros (care amintește de mierea lichidă), amestecarea necesită mișcări lente pentru a evita spumarea.
Koicha este de obicei făcută cu matcha mai scump din arbori de ceai mai bătrâni, ceea ce face ca aroma sa să fie mult mai blândă și mai dulce.
În timpul dinastiei Tang (618-907), frunzele de ceai au fost aburite și apoi formate în cuburi pentru depozitare și vânzare ușoară.
De fapt, este servit doar în timpul ceremoniilor fastuoase