AR76132
Ingrediente: Semințe de muștar negru - Brassica nigra - 100g întregi
Clasificare: Condimente
în stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Ingrediente: Semințe de muștar negru - Brassica nigra - 100g întregi
Clasificare: Condimente
Muștarul negru (Brassica nigra) este sora muștarului alb și brun. Semințele sale au cel mai ascuțit gust și, prin urmare, sunt folosite în primul rând pentru a face muștar puternic. În țările orientale, semințele de muștar sunt folosite pentru a face ulei de muștar, iar frunzele sale proaspete sunt consumate în salate. Muștarul este cunoscut din cele mai vechi timpuri. Primele sale utilizări au fost scrise în sanscrită acum aproximativ 5000 de ani și își are locul și în Biblie. Hipocrate a predicat despre efectele pozitive ale muștarului asupra sănătății, iar romanii au fost probabil primii care au folosit pulpa de semințe în scopuri terapeutice.
Proprietăți pentru sănătate
Ingredientele active din semințele de muștar susțin sistemul digestiv prin stimularea secreției de sucuri digestive și bilă și afectează pozitiv funcționarea ficatului. Din acest motiv, muștarul poate ajuta foarte mult după o masă grea, ameliorând senzația de sațietate, balonare și indigestie.
Substanțele bioactive conținute în muștar au un efect analgezic și antireumatic, motiv pentru care semințele sale au fost folosite anterior pentru ameliorarea durerilor musculare și articulare. Pentru a face acest lucru, acestea au fost zdrobite și amestecate cu apă pentru a obține o suspensie groasă, apoi înfășurate în tifon și aplicate pe locul dureros.
Proprietățile de încălzire și expectorante ale compușilor de muștar au fost utilizate în medicina populară pentru pneumonie sub formă de compresă aplicată pe piept, precum și pe cale orală pentru inflamația faringelui, bronhiilor și sinuzitei și răceli.
APLICAȚII
Semințele de muștar sunt o parte esențială a muștarului. Soiul negru este folosit pentru a face muștar ascuțit datorită gustului său intens.
Semințele de muștar negru se potrivesc perfect cu marinate, maioneză, unt de ierburi, cârnați și cârnați de casă, precum și legume și ciuperci în oțet. Pot fi adăugate în salate sau ascuțite cu un sos pentru salate sau carne. Este convenabil să le folosiți în mâncăruri greu de digerat, de exemplu, pe bază de varză, fasole sau carne roșie, deoarece facilitează asimilarea lor.
Muștarul negru este un condiment popular în India, unde este mai întâi prăjit în unt de ghee și apoi adăugat la curry, mâncăruri de orez și sosuri chutney.
După o masă consistentă, se bea un decoct de semințe de muștar. Pentru a-l pregăti, zdrobiți o linguriță de semințe, turnați apă clocotită peste ele și lăsați-l să stea 10 minute.
INGREDIENTE
Muștar negru 100%. Materie primă de cea mai înaltă calitate.
Contraindicații
Dozele mari de muștar negru pot deteriora gâtul, rinichii și tractul urinar, pot irita mucoasa gastrointestinală și pot provoca diaree și probleme respiratorii. Utilizarea muștarului nu este recomandată femeilor însărcinate și care alăptează! Contactul prea lung cu semințele de muștar poate provoca iritații și arsuri.
CARACTERISTICILE PLANTEI
Muștarul negru este varză neagră sau muștar. Aparține tipului de varză, deși în trecut a aparținut tipului de muștar (Sinapis). Apare în sălbăticie și este cultivată în Europa, Asia, America și Africa. Este o plantă anuală. Poate fi găsit pe câmpuri, desișuri și șanțuri, uneori considerat o buruiană. Atinge o înălțime de 0,5 până la 2,5 m. Frunzele sale inferioare sunt puțin mai mari decât cele superioare și au margini ondulate. Florile sunt mici și galbene, formate din patru petale. Semințele de muștar se găsesc în păstăi sau în saci de semințe alungiți, care sunt situați la vârful lăstarilor.