AR76224
Ingrediente: Fructe de cardamom cu coajă - Elettaria cardamomum - 50g
întregi Clasificare: Condiment
în stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Ingrediente: Fructe de cardamom cu coajă - Elettaria cardamomum - 50g
întregi Clasificare: Condiment
Cardamomul este unul dintre cele mai vechi condimente din lume. Începuturile utilizării sale în bucătărie datează de acum 4000 de ani. Provine din sudul Indiei, unde este cultivat pe scară largă până în prezent, dar cele mai mari plantații ale sale sunt în Guatemala. Este apreciat pentru aroma sa unică care combină dulceața intensă, lăptoasă cu condimente ușor picante.
Merită menționat faptul că în oferta noastră veți găsi două tipuri de cardamom măcinat: fructe întregi măcinate, adică semințe cu coajă verde, și numai semințe măcinate. Ambele versiuni diferă ușor ca gust și miros, așa că vă recomandăm să le testați pe ambele și să vă alegeți :) Dacă alegeți boabe întregi de cardamom, vă recomandăm să le măcinați chiar înainte de utilizare. Le puteți adăuga și întregi, de exemplu, la cafea, dar este mai bine să le alegeți, deoarece mușcarea accidentală nu este cea mai plăcută aventură.
APPLICATION
Cardamom este unul dintre condimentele de frunte din bucătăria asiatică, în special indiană, dar și din Orientul Mijlociu. Deci merge bine cu curry, mâncăruri de orez și supe de lapte de cocos. Asigurați-vă că încercați cafeaua cu adaos sau pregătiți un chai tradițional indian chai.
Cardamom îmbunătățește perfect gustul supei de dovleac și al altor supe cremoase. Dă o aromă minunată clătitelor și omletelor. Datorită dulceaței sale, se potrivește bine cu produsele de patiserie. Nicio turtă dulce sau turtă dulce nu se poate descurca fără ea, iar prăjiturile mai clasice, cum ar fi cupcakes sau cheesecaky, vor fi, de asemenea, în evidență.
Nu uitați că puteți aromatiza alcoolul și cu condimente puternice sau cereale ;) Doar puneți o linguriță de semințe de cardamom într-un borcan, turnați un pahar de vodcă, înșurubați capacul și puneți-l la frigider sau congelator timp de o săptămână. Efectul va fi cel puțin interesant!
În sfârșit, un sfat important – nu exagerați cu cardamomul! Excesul său în fel de mâncare poate provoca traume pe termen lung acestui condiment (știu din experiență).
INGREDIENTE
Semințe de cardamom, 100% nedecojite.
CUM SE UTILIZEAZĂ
Cardamom în coajă este cel mai bun mod de a-l depozita. În această formă, își păstrează gustul și aroma timp de câțiva ani.
Semințele de cardamom sunt de obicei îndepărtate din coajă înainte de utilizare sau măcinare. Se caracterizează printr-o aromă extrem de bogată. Miros intens, dulce, au gust picant și ușor picant. După o mușcătură, lasă o senzație de prospețime pe limbă.
Semințele decojite pot fi adăugate întregi sau măcinate la multe feluri de mâncare, nu doar la cele orientale. Cardamomul este potrivit pentru mâncăruri sărate, picante și dulci. Se potrivește perfect cu mâncăruri din orez și curry, precum și cu fulgi de ovăz sau crupe dulci. De asemenea, se adaugă la carne și pește. Nu exagerați cu cantitatea, excesul de cardamom poate strica gustul vasului. 2 până la 5 boabe sunt suficiente.
Merită să-l adăugați la cafea și ceai și chiar la alcooluri de casă pentru a le oferi o aromă mai bogată. Cardamomul poate fi băut și sub formă de infuzie fără aditivi sau cu adaos de ghimbir, miere și condimente.
O coajă închisă cu semințe este folosită și la gătit. Miroase mult mai puțin intens decât semințele și adaugă o notă ușor amară felului de mâncare. Cardamomul în această formă se adaugă la supe, tocănițe și fripturi. De asemenea, puteți zdrobi cojile cu semințe, le puteți adăuga în apă clocotită și fierbeți câteva minute pentru a obține o infuzie de încălzire.
>CARACTERISTICILE PLANTEI
Cardamom este o plantă perenă din familia ghimbirului, ale cărei tulpini cresc până la o înălțime de 2-5 m. Rădăcinile cardamomului formează rizomi tuberoși, florile sale sunt verzi cu vârful alb și venele violete. Semințele de cardamom se găsesc în păstăi care germinează din tulpini la nivelul solului.
Cardamom este unul dintre cele mai vechi condimente din lume. Este originar din sudul Indiei și Sri Lanka. Este o plantă care crește sălbatic în păduri și este cultivată pe câmpurile din India, Asia de Sud, Indonezia și Guatemala. Cultivarea sa este costisitoare și consumatoare de timp, de unde și prețul ridicat. Cardamomul durează trei ani pentru a se coace. Apoi dă roade timp de 10-15 ani. Păstăile cu fructe coapte de cardamom sunt recoltate în sezonul uscat, adică toamna noastră, și uscate întregi la soare sau în uscătoare.