AR109515
Ingrediente: Fructe de cardamom fără coajă - Elettaria cardamomum - 50g măcinate
Clasificare: Condimente
în stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Ingrediente: Fructe de cardamom fără coajă - Elettaria cardamomum - 50g măcinate
Clasificare: Condimente
Cardamomul este unul dintre cele mai vechi condimente din lume. Începuturile utilizării sale în bucătărie datează de acum 4000 de ani. Provine din sudul Indiei, unde este cultivat pe scară largă până în prezent, dar cele mai mari plantații ale sale sunt în Guatemala. Este apreciat pentru aroma sa unică, care combină dulceața intensă, lăptoasă, cu condimente ușor picante.
Merită menționat faptul că în oferta noastră veți găsi două tipuri de cardamom măcinat: fructe întregi măcinate, adică semințe cu coajă verde și numai semințe măcinate. Ambele versiuni diferă ușor ca gust și miros, așa că vă recomandăm să le testați pe ambele și să vă alegeți :) Dacă alegeți boabe întregi de cardamom, vă recomandăm să le măcinați chiar înainte de utilizare. Le puteți adăuga și întregi, de exemplu, la cafea, dar este mai bine să le alegeți, deoarece mușcarea accidentală nu este cea mai plăcută aventură.
APPLICATION
Cardamom este unul dintre condimentele de frunte din bucătăria asiatică, în special indiană, dar și din Orientul Mijlociu. Deci merge bine cu curry, mâncăruri de orez și supe de lapte de cocos. Asigurați-vă că încercați cafeaua cu adaos sau pregătiți un chai tradițional indian chai.
Cardamom îmbunătățește perfect gustul supei de dovleac și al altor supe cremoase. Dă o aromă minunată clătitelor și omletelor. Datorită dulceaței sale, se potrivește bine cu produsele de patiserie. Nicio turtă dulce sau turtă dulce nu se poate descurca fără ea, iar prăjiturile mai clasice, cum ar fi cupcakes sau cheesecaky, vor fi, de asemenea, în evidență.
Nu uitați că puteți aromatiza alcoolul și cu condimente puternice sau cereale ;) Doar puneți o linguriță de semințe de cardamom într-un borcan, turnați un pahar de vodcă, înșurubați capacul și puneți-l la frigider sau congelator timp de o săptămână. Efectul va fi cel puțin interesant!
În sfârșit, un sfat important – nu exagerați cu cardamomul! Excesul său în fel de mâncare poate provoca traume pe termen lung acestui condiment (știu din experiență).
INGREDIENTE
Semințe de cardamom, 100% decojite.
MOD DE UTILIZARE
Cardamomul decojit trebuie păstrat într-un recipient bine închis pentru a preveni aerarea aromei!
Semințele de cardamom se caracterizează printr-o aromă extrem de bogată. Miroase intens, dulce, gustul este picant și ușor picant. După mestecat, lasă o senzație de prospețime pe limbă.
Semințele pot fi adăugate întregi sau măcinate în multe feluri de mâncare, nu doar în cele orientale. Cardamomul este potrivit pentru mâncăruri sărate, picante și dulci. Se potrivește perfect cu mâncăruri din orez și curry, precum și cu terci sau terci dulce. De asemenea, se adaugă la carne și pește. Nu exagerați cu cantitatea, deoarece excesul de cardamom poate strica gustul vasului. 2 până la 5 boabe sunt suficiente.
Merită să-l adăugați la cafea și ceai și chiar la alcooluri de casă pentru a le oferi o aromă mai bogată. Cardamomul poate fi băut și sub formă de infuzie fără aditivi sau cu adaos de ghimbir, miere și condimente.
CARACTERISTICILE PLANTEI
Cardamom este o plantă perenă din familia ghimbirului, ale cărei tulpini cresc până la o înălțime de 2-5 m. Rădăcinile cardamomului formează rizomi tuberoși, florile sale sunt verzi cu vârful alb și venele violete. Semințele de cardamom se găsesc în păstăi care germinează din tulpini la nivelul solului.
Cardamom este unul dintre cele mai vechi condimente din lume. Este originar din sudul Indiei și Sri Lanka. Este o plantă care crește sălbatic în păduri și este cultivată pe câmpurile din India, Asia de Sud, Indonezia și Guatemala. Cultivarea sa este costisitoare și consumatoare de timp, de unde și prețul ridicat. Cardamomul durează trei ani pentru a se coace. Apoi dă roade timp de 10-15 ani. Păstăile cu fructe coapte de cardamom sunt recoltate în sezonul uscat, adică toamna noastră, și uscate întregi la soare sau în uscătoare.