AR76662
Ingrediente: Piper Cayenne - Fructus capsici - 100g macinat
Clasificare: Piper
în stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Ingrediente: Piper Cayenne - Fructus capsici - 100g macinat
Clasificare: Piper
Ardei Cayenne - ce este?
Ardeiul Cayenne, contrar numelui său, nu provine din familia ardeiului, ci este făcut din ardei iute (Capsicum annum) din soiul cayenne. Cayenne este capitala Guyanei Franceze, o țară din America de Sud, de unde provine probabil acest soi de ardei.
Pentru a face piper cayenne, sunt selectați ardei iute mici, coapte roșii sau galbene, care sunt apoi uscați și măcinați. Condimentul finit are o culoare roșie intensă și este vândut și sub numele de piper turcesc sau guineean.
Utilizarea tradițională a piperului cayenne în medicină datează de multe secole. În cele mai vechi timpuri, chinezii și mexicanii îl foloseau pentru a îmbunătăți circulația sângelui, pentru a încălzi și curăța corpul și pentru a accelera digestia. A fost folosit pentru a trata febra, reumatismul, chiar tuberculoza și diferite tipuri de cancer.
Beneficii pentru sănătate:
Piperul Cayenne, ca orice condiment fierbinte, previne înmulțirea bacteriilor, virușilor și ciupercilor și, de asemenea, le ucide. Din acest motiv, atunci când călătoriți în țări tropicale, merită să mâncați alimente picante.
Ardeiul Cayenne crește termogeneza organismului, ceea ce poate fi util pentru pierderea în greutate.
Efectul diaforetic al acestui condiment susține procesele de apărare ale organismului împotriva infecțiilor și răcelilor.
Ardeiul Cayenne stimulează intens digestia și stimulează mișcările intestinale. În plus, consumul unei cantități mari din acest condiment cu alimente crește senzația de sațietate.
În țările tropicale, acest ardei este foarte popular, deoarece efectul său diaforetic ajută la răcirea organismului.
CUM SE UTILIZEAZĂ?
Pimentul Cayenne este foarte picant, înțepător și foarte cald. În bucătăria mexicană, este folosit în aproape fiecare fel de mâncare. Poate fi adăugat la carne, pește, păsări de curte și fructe de mare. Este potrivit pentru supe, legume și mâncăruri pe bază de leguminoase. Este un bun plus pentru aluaturi, tocănițe, sosuri iuți și brânzeturi. Se potrivește bine cu cartofi și ouă. Îmbunătățește perfect gustul ciocolatei și al deserturilor de ciocolată. De asemenea, se potrivește bine cu mâncăruri dulci calde, iar latino-americanii chiar îl adaugă la salatele de fructe.
CARACTERISTICILE PLANTEI
Capsicum annum este o plantă înrudită cu cartofii și roșiile. Aria sa de răspândire inițială este America de Sud și Centrală. Astăzi, ardeii iute sunt cultivați în întreaga lume ca legumă și condiment, în principal în regiunile tropicale din India și Africa de Est, Mexic și Statele Unite.