AR76666
Ingrediente: Piper negru - Fructus Piperis nigri - 100g măcinat
Clasificare: Piper
în stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Ingrediente: Piper negru - Fructus Piperis nigri - 100g măcinat
Clasificare: Piper
Piperul negru (Piper nigrum) este numit regele piperului. Primele înregistrări ale acestuia provin din India și au o vechime de 4000 de ani. În Europa, condimentele erau cea mai importantă marfă în comerțul medieval cu condimente. A fost folosit ca mijloc de plată - bani și a fost considerat la fel de valoros ca aurul, prin urmare, pentru o lungă perioadă de timp, doar conducătorii și nobilimea bogată și-l puteau permite. Abia după descoperirea rutei maritime către India a devenit mai populară. Interesant este că în mănăstiri, consumul de condimente a fost interzis, deoarece era considerat afrodisiac.
Piperul negru este obținut din fructele verzi, necoapte ale plantei Piper nigrum, care încep să roșească ușor (sunt roșii când sunt coapte). Fructele recoltate sunt uscate la soare până când suprafața lor se întunecă.
Proprietăți pentru sănătate:
Piperul negru are un efect benefic asupra funcționării sistemului digestiv, stimulează peristaltismul intestinal și secreția de sucuri digestive. Susține sistemul imunitar și ajută la eliminarea bacteriilor și ciupercilor dăunătoare. Îmbunătățește circulația sângelui și are un puternic efect antioxidant.
INGREDIENTE
Piper negru uscat - bob sau 100% măcinat. Materia primă de cea mai înaltă calitate!
Substanțele bioactive conținute în piperul negru sunt uleiurile esențiale, alcaloizii, dintre care cel mai important este piperina, și flavonoidele, inclusiv kaempferol și quercetina.
CUM SE UTILIZEAZĂ?
Condimentul are o aromă foarte bogată și are un gust ascuțit. Este un condiment atât de versatil încât se potrivește bine cu aproape orice fel de mâncare. Uneori se adaugă deja în cantități mici la ciocolată și deserturi.
Cel mai bine este să condimentați vasul cu piper măcinat la sfârșitul gătitului, astfel încât să nu-și piardă aroma, în timp ce bilele întregi trebuie adăugate la început.
Boabele de piper negru sunt un adaos obligatoriu la supe. Piperul negru măcinat se potrivește bine cu orice tip de carne, pește și pasăre. Merită condimentați ouăle, salatele și legumele proaspete cu el. Poate fi adăugat la gătirea legumelor, orezului, crupei și leguminoaselor.
Condimentele întregi își păstrează gustul și aroma pentru cea mai lungă perioadă de timp, așa că cel mai bine este să le măcinați chiar înainte de utilizare. Atât piperul negru întreg, cât și cel măcinat trebuie depozitate într-un recipient bine închis, ferit de lumină și umiditate.
CARACTERISTICILE PLANTEI
Ardeiul este o plantă cățărătoare perenă din familia ardeiului. Este originar din India și este cultivat pe plantații cu climă tropicală. Înălțimea sa ajunge la 15 m. Frunzele sunt de culoare verde închis și lanceolate sau în formă de inimă. Florile sunt albe și mici, colectate în inflorescențe lungi căzute. Fructele de ardei sunt fructe de pădure mici, rotunde, de câțiva milimetri, care formează capete de semințe cocoloașe. Aceeași plantă produce boabe de piper negru, roșu, alb și verde. Acestea sunt recoltate în diferite stadii de maturitate și supuse diferitelor metode de prelucrare.