AR110245
Ingrediente: Extract de anghinare - Cynara scolymus 5% cinarină - 25g
Clasificare: Extracte de plante
în stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Ingrediente: Extract de anghinare - Cynara scolymus 5% cinarină - 25g
Clasificare: Extracte de plante
Anghinarea (Cynara scolymus) este o legumă cu flori cărnoase care ne este cunoscută din bucătăria mediteraneană, pe care o găsim în mâncărurile și murăturile italiene. Această plantă produce, de asemenea, frunze valoroase, bogate în ingrediente active, cu un efect pozitiv asupra metabolismului lipidic din organism și asupra funcției hepatice. Această activitate este atribuită în principal cinarinei, care este cel mai important ingredient activ din frunzele de anghinare.
Efectul frunzelor de anghinare asupra acestor zone este atât de pronunțat încât a apărut pe piață un extract de frunze de anghinare standardizat la 5% cinarină. Așa că l-am selectat pe cel mai bun pentru tine și l-am prezentat în magazinul nostru.
Trebuie adăugat că frunzele de anghinare sunt prezente de mult timp în medicina tradițională a țărilor care se învecinează cu Marea Mediterană. Au fost folosite ca substanțe pentru scăderea colesterolului și a glicemiei, pentru a proteja ficatul, pentru a stimula secreția biliară, antiinflamatoare și antibacteriene. Studiile de medicină modernă au confirmat aceste utilizări și au descoperit, de asemenea, potențialul enorm al frunzelor de anghinare pentru cancer.
Proprietăți pentru sănătate:
Efect pozitiv asupra nivelului de colesterol
Extractul de anghinare administrat în mod regulat ajută la reglarea metabolismului lipidic. Atât studiile pe animale, cât și cele umane au arătat că anghinarea are un efect benefic asupra nivelului de colesterol total și LDL și trigliceride.
Efect protector asupra ficatului
Extractul de anghinare are un efect protector asupra ficatului, reduce stresul oxidativ în țesut și susține funcționarea acestuia în bolile metabolice. Prin urmare, întărește ficatul la persoanele obeze, pacienții cu sindrom metabolic, diabet sau rezistență la insulină și la cei care consumă alcool.
Într-un studiu în care șoarecilor li s-a administrat 40% alcool și extract de anghinare zilnic timp de 10 zile, s-a constatat că extractul previne leziunile hepatice alcoolice. A inhibat creșterea nivelurilor de ALT și AST, ale căror niveluri ridicate indică o sănătate precară a ficatului, și a limitat moartea celulelor hepatice [7].
S-a demonstrat că efectul pozitiv asupra nivelului de glucoză din sânge și a sensibilității țesuturilor la insulină
anghinare are un efect pozitiv asupra managementului glucozei, care a fost observat pentru prima dată în experimentele pe animale. Șobolanii diabetici au primit extract de anghinare timp de o lună, ceea ce a dus la o scădere a nivelului de glucoză din sânge [2]. Într-un studiu clinic care a inclus pacienți supraponderali și cu glicemie afectată, administrarea zilnică a extractului de anghinare timp de 8 săptămâni a dus la o scădere a nivelului de glucoză din sânge la repaus alimentar, îmbunătățirea sensibilității la insulină tisulară (HOMA) și o scădere a nivelului de hemoglobină glicată.
APLICAȚIE
pentru a îmbunătăți rezultatele lipidogramului
pentru sănătatea ficatului
pentru a îmbunătăți controlul glicemiei
INGREDIENTE
Extract de frunze de anghinare (Cynara scolymus) standardizat pentru a conține 5% cinarină.
Fără adaos de umplutură, coloranți, conservanți sau agenți de alunecare.
Pachetul conține 93 de porții recomandate ale produsului.
Potrivit pentru vegani.
DOZARE ȘI APLICARE
Utilizați 1 lingură de extract de două ori pe zi. Se dizolvă în puțină apă. Consumați înainte de mese.
1 lingură (0,5 ml) conține 270 mg extract de anghinare.
Doza zilnică recomandată este de 540 mg extract de anghinare.
Nu depășiți doza zilnică recomandată.
Suplimentele alimentare nu pot fi utilizate ca înlocuitor pentru o dietă variată și nu înlocuiesc un stil de viață sănătos.
CONTRAINDICAȚII
Sarcina, alăptarea, hipersensibilitatea la oricare dintre componentele produsului. Nu dați copiilor mici.
CARACTERISTICILE PLANTEI
Anghinarea comună - Cynara scolymus - este o plantă din familia Asteraceae, originară din regiunea mediteraneană. Atinge aproximativ 2 m înălțime. Produce frunze mari, tăiate adânc, cu pețioli scurti și partea inferioară păroasă. În partea de sus a tulpinii sale puternice se află o floare caracteristică, populară în bucătăria italiană. Are o formă sferică și este alcătuită din solzi cărnoși, care sunt de fapt frunze care înconjoară florile violet.