AR76152
Ingrediente: Fructe uscate Graviola - Annona muricata - 50g - măcinate
Clasificare: Fructe uscate
în stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Ingrediente: Fructe uscate Graviola - Annona muricata - 50g - măcinate
Clasificare: Fructe uscate
>Graviola (Annona muricata) este un copac tropical cu fructe mari și extrem de gustoase. Este cultivat în principal în America de Sud. Înflorește pe tot parcursul anului și dă roade în fiecare lună, așa că acolo unde apare, fructele sale sunt consumate și procesate din abundență în multe moduri.
Fructele Graviola se caracterizează printr-un conținut ridicat de compuși bioactivi cu proprietăți antioxidante puternice. Au un gust și o aromă interesante, descrise ca o combinație de ananas și căpșuni, precum și o consistență plăcută, cremoasă. Fructele coapte sunt cel mai adesea consumate crude și sunt, de asemenea, folosite pentru a face sucuri, înghețate, sorbeturi, băuturi, batoane și diverse deserturi, cele necoapte sunt adăugate la supe ca legumă. În Cuba, smoothie-urile sunt făcute din pulpă de graviola, lapte și zahăr din trestie de zahăr numit champola. În Indonezia găsim un jeleu dulce numit dodol sirsak, care se prepară prin fierberea graviolei în apă cu zahăr.
Aceste fructe își găsesc locul și în medicina tradițională sud-americană. În trecut, erau folosite pentru a pregăti preparate pentru febră, dureri de cap, diaree, probleme cardiace și stomacale, diabet. În plus, frunzele, scoarța și semințele de graviola au fost folosite în medicină.
Beneficii pentru sănătate:
Graviola este un fruct foarte hrănitor, bogat în carbohidrați și sărac în grăsimi. Conține o cantitate semnificativă de vitamina C, precum și o anumită cantitate de vitamine și minerale B.
Cu toate acestea, cel mai important element al fructelor graviola sunt substanțele bioactive din grupul polifenolilor, beta-carotenilor, sesquiterpenelor și altele. Au proprietăți antioxidante puternice, reduc nivelul de stres oxidativ din organism și protejează celulele de efectele sale nocive.
În plus, beta-carotenii prezenți în graviola au un efect pozitiv asupra vederii.
GRAVIOLA – APLICAȚIE
Pulberea de Graviola merită folosită ca un adaos nutritiv la mese sau pur și simplu ca o schimbare interesantă a gustului.
Unii oameni folosesc fructele de graviola ca sprijin în timpul chimioterapiei.
MOD DE UTILIZARE
Gustul plăcut, dulce-acrișor al graviola se potrivește deosebit de bine cu alimentele și produsele dulci și neutre. Merită adăugat la iaurturi, smoothie-uri, salate de fructe și brânză de vaci. De asemenea, îl puteți consuma direct. Este mai bine să nu-l adăugați la mesele calde pentru a nu pierde valorile nutriționale valoroase.
INGREDIENTE
Graviola – pudră de fructe uscate 100%. Fără adaos de zahăr, sare, umpluturi, conservanți sau agenți antiaglomeranți. Materie primă de cea mai înaltă calitate!
CONTRAINDICAȚII
Hipersensibilitate la plantă.
CARACTERISTICILE PLANTEI
Denumirea botanică poloneză a graviolei este graviola cu spini moi. Această plantă aparține familiei Annonaceae și este originară din regiunile tropicale din America de Nord, Centrală și de Sud și Caraibe. Cele mai mari culturi ale sale sunt în America de Sud. Graviola crește în zonele joase, de obicei în păduri sau pe coastă. Tolerează solurile sărace, dar nu tolerează frigul.
Graviola este un copac mic care crește până la 10 m înălțime. Frunzele sale sunt mari, de culoare verde închis și strălucitoare în partea de sus și de culoare verde deschis și mată în partea de jos. Au o formă alungită și măsoară între 8 și 16 cm lungime. Florile de Graviola sunt galben deschis și constau din petale cărnoase dense care cresc în grupuri de trei în două pistiluri. Petalele exterioare sunt în formă de inimă și au o lungime de până la 5 cm, petalele interioare sunt în formă de barcă și puțin mai mici. În centru există o bază sferică de flori compuse din pistiluri și stamine dens pliate. Fructele Graviola sunt mari și în formă de rinichi. Lungimea lor ajunge până la 35 cm. Sunt acoperite cu piele verde cu numeroși spini moi. Pulpa lor este albă, suculentă și dulce și acrișoară, iar semințele sunt negre.