AR76119
Ingrediente: Frunze de eucalipt - Eucalyptus globulus - 250g tocat
Clasificare: Ierburi aromatice
în stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Ingrediente: Frunze de eucalipt - Eucalyptus globulus - 250g tocat
Clasificare: Ierburi aromatice
Eucaliptul (Eucalyptus globulus), cunoscut și sub numele de eucalipt adevărat, are frunze cu miros caracteristic de camfor, din care se obține ulei de eucalipt. Acest ulei este utilizat în medicină, parfumerie, cosmetică și alimentație. Frunzele de eucalipt au o abilitate uimitoare, cunoscută sub numele de fototaxie negativă, în care își aliniază marginile spre soare pentru a crea o umbră mică. Din acest motiv, eucaliptul este plantat în zone mlăștinoase pentru a usca solul.
Aborigenii australieni foloseau frunzele de eucalipt în medicina tradițională pentru a pansa rănile, rănile și arsurile pentru a preveni contaminarea. Au fost folosite și pentru febră, răceală și gripă, care este valabilă și astăzi.
Proprietăți pentru sănătate:
Ingredientele active din frunzele de eucalipt reduc secreția de mucus în tractul respirator și ameliorează secrețiile bronșice. Ca urmare, ameliorează tusea, deschid căile respiratorii și facilitează respirația. Inhalările preparate din frunze ajută la deblocarea congestiei nazale și a sinusurilor și, de asemenea, curăță căile respiratorii de bacterii și viruși. Substanțele conținute în frunzele de eucalipt susțin apărarea organismului împotriva infecțiilor respiratorii, gripei și răcelii.
INGREDIENTE
Frunze uscate de eucalipt - Eucalyptus globulus 100%. Materie primă de cea mai înaltă calitate!
Frunzele de eucalipt conțin un ulei esențial bogat în eucaliptol, flavonoide și taninuri.
DOZARE ȘI APLICARE
Eucalipt - ceai (frunză tăiată):
Se toarnă apă clocotită peste 1-2 lingurițe de fructe uscate și se lasă acoperit timp de 10 minute. Bea de 2-3 ori pe zi. Eucaliptul se potrivește bine cu mentă, lemongrass, salvie, isop, cimbru, sărat și maghiran. Îl puteți adăuga la ceaiul yerba mate sau la ceaiul de frunze și chiar îl puteți folosi în bucătărie ca condiment pentru bulion, vânat sau miel.
Inhalare:
Fierbeți apa într-o cratiță cu 1-3 linguri de plantă, acoperiți-vă capul cu un prosop și respirați adânc cu abur.
CONTRAINDICAȚII
Sarcină, alăptare, hipersensibilitate la plantă.
CARACTERISTICILE PLANTEI
Eucaliptul aparține familiei mirtului, care este alcătuită din aproximativ 600 de specii. Patria eucaliptului este Australia și Tasmania, dar în zilele noastre poate fi găsit și în regiunile tropicale din Asia și Africa, în sudul Europei, America de Nord și Hawaii.Eucaliptul este un copac înalt, veșnic verde, care crește până la 60 m înălțime, dar cu un sistem radicular de mică adâncime. Frunzele sale sunt lungi și înguste, de formă lanceolă. Sunt de culoare verde închis deasupra și plictisitoare și argintii dedesubt. Florile sunt mici și sunt formate dintr-un desiș de stamine subțiri, albe, care înconjoară un pistil scurt galben-verde. Coroana este redusă. Fructul eucaliptului este un sac conic dur de culoare verde închis, cu semințe în interior.