AR83274
Ingrediente: Rădăcină de păpădie - 100 g tăiată
Clasificare: Ierburi pentru digestie
în stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Ingrediente: Rădăcină de păpădie - 100 g tăiat
Clasificare: Ierburi pentru digestie
Păpădia comună (Taraxacum officinale, syn. Taraxacum vulgare) este indisolubil legată de țara noastră. O păpădie înflorită este un vestitor al verii care vine. Este o plantă comună în climatele temperate - poate fi găsită în peluze, pajiști, poieni, margini de drumuri și grădini. Este adesea tratată ca o buruiană nedorită.
Păpădia a fost folosită încă din Evul Mediu. Diverse poțiuni și preparate au fost făcute din rădăcini, frunze sau flori, iar păpădia a fost adesea mâncată datorită valorii sale dietetice ridicate. În zilele noastre, salatele hrănitoare de primăvară sunt făcute din frunze tinere (uneori flori).
Sucul proaspăt lăptos care se scurge după ruperea unei frunze sau a tulpinii florii a fost folosit anterior ca cataplasmă pentru negi, negi și condiloame.
Beneficii pentru sănătate:
Rădăcina de păpădie susține funcționarea ficatului și a vezicii biliare – are efect colagogenic și coleretic.
Stimulează digestia.
Are efect diuretic, ajută la curățarea organismului. Vezi și alte plante pentru rinichi și sistemul urinar.
Are efect diastolic.
Are un efect benefic asupra microflorei intestinale.
Rădăcina de păpădie a fost folosită în trecut pentru a trata afecțiunile hepatice și ale vezicii biliare, precum și indigestia și pierderea poftei de mâncare.
Rădăcina de păpădie măcinată, uscată poate fi un înlocuitor al cafelei fără efect stimulator. Rădăcina de păpădie este, de asemenea, un prebiotic natural, astfel încât consumul său are un efect benefic asupra microflorei noastre intestinale.
INGREDIENTE
Păpădie – rădăcină măcinată sau tăiată 100%. Calitate superioară!
Rădăcina de păpădie conține: lactone sesquiterpenice (derivați eudesman, germacran și guayan), triterpene, triterpenoide tetraciclice, acizi polifenolici (acid cicoare, acid clorogenic, acid caftaric, acid cafeic), carotenoizi (violaxantină, cumarină, luteină, carotenoizi, săruri minerale, aminoacizi, rășini, proteine, ceară, colină și altele.
Rădăcină de păpădie – dozare și mod de utilizare
Păpădie – ceai (rădăcină tăiată):
Se toarnă 1 lingură de rădăcini cu un pahar cu apă, se aduce la fierbere și se fierbe timp de 10 minute. Bea un pahar de decoct de 3 ori pe zi.
Rădăcină de păpădie măcinată:
Se toarnă 1 linguriță plată de rădăcină măcinată cu o cantitate mică de apă fierbinte. După răcire, bea împreună cu sedimentul. Utilizați de 3 ori pe zi.
INTERACȚIUNI ȘI EFECTE SECUNDARE
Sarcina, alăptarea, hipersensibilitatea la plantă, obstrucția căilor biliare, ulcere sau gastrită.
PLANT CHARACTERISTICS
Păpădie (Taraxacum officinale, syn. Taraxacum vulgare) este o plantă perenă mică aparținând familiei Asteraceae. Se găsește în mod obișnuit în zona climatică temperată din Europa, Asia și America de Nord. Păpădia, care decorează poienile cu flori galbene strălucitoare, este un element tipic al peisajului slovac. Materia primă pe bază de plante este întreaga plantă – se folosesc floarea, rădăcina și frunzele. Păpădia este utilizată pe scară largă în artele culinare, siropurile sunt preparate din flori, frunzele tinere sunt folosite ca ingredient în salate. Nume regionale/comune: păpădie, lapte, iepuraș, iepuraș, iepuraș, călugăr, capsă masculină, cap de cenușă, floare de broască, dinte de leu, cordon ombilical, lapte, dinte de lup, dinte de porc, gușă sau dureri de ochi. Constanţei.