AR79558
Ingrediente: Coajă de Lapacho Pau dArco - Tabebuia impeginosa - 100g măcinată
Clasificare: Întărirea sistemului imunitar
în stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Ingrediente: Coajă de Lapacho Pau dArco - Tabebuia impeginosa - 100g măcinată
Clasificare: Întărirea sistemului imunitar
Pau dArco, La Pacho (Tabebuia impetiginosa) are un efect benefic asupra sistemului imunitar și întărește întregul organism. Are grijă de buna funcționare a tractului digestiv și a ficatului, promovează curățarea și îmbunătățește calitatea sângelui.
La pacho provine din Amazon. Acest nume se referă atât la copac, cât și la scoarța sa interioară, care a fost folosită în mod tradițional în medicina tradițională. La pacho are multe nume locale, iar în America de Sud vom auzi mai ales despre ipe-roxo sau taheboo. Indienii indigeni care trăiau în junglele Amazonului îl numesc Pau dArco, copacul divin, și i-au acordat un mare respect, deoarece scoarța sa interioară era una dintre cele mai importante nevoi medicale pentru ei. L-au folosit pentru un număr mare de afecțiuni, cum ar fi febră, malarie, răceli și tuse, anemie, infecții bacteriene și virale și infecții fungice. Preparatele făcute din scoarță suprimă, de asemenea, orice durere și după mușcăturile șerpilor otrăvitori acționează asupra rănilor.
De-a lungul anilor, Pau dArco a devenit popular în medicina naturală din America de Sud și Centrală, iar astăzi mulți oameni de știință din medicina modernă sunt interesați de el. Aproximativ 200 de experimente sunt înregistrate numai în baza de date PubMed, în care au fost testate activitatea La Pacha și a ingredientelor active izolate asupra tumorilor, bacteriilor, virușilor și ciupercilor, celulelor imune și altor elemente din sânge, organelor interne, enzimelor și reacțiilor fiziologice.
Proprietăți de promovare a sănătății
Pau dArco susține imunitatea naturală și susține apărarea organismului în timpul infecțiilor bacteriene și virale și infecțiilor fungice
Susține răspunsul adecvat al organismului la inflamație
Stimulează producția de globule roșii
Protejează ficatul împotriva efectelor substanțelor toxice
Ajută la menținerea nivelului adecvat de glucoză din sânge
Promovează curățarea organismului de microorganisme dăunătoare și produse metabolice inutile
Susține procesele digestive și are un efect pozitiv asupra dezvoltării microflorei intestinale
APLICARE:
Pentru a menține o imunitate adecvată
Pentru întărirea generală a organismului
Util în detoxifierea și curățarea organismului
Pentru a îmbunătăți funcția sistemului digestiv
Decoctul scoarței poate fi utilizat extern
INGREDIENTE:
scoarță de Pau dArco 100%. Materie primă de cea mai înaltă calitate.
Substanțele bioactive prezente în scoarța de Pau dArco sunt în primul rând lapachol și beta-lapachone aparținând furanonaftochinononelor și chinonelor și naftolonului. Alături de ele se află și glicozide fenolice, ciclopentenedialdehide, iridoizi și benzenoizi.
MOD DE UTILIZARE:
Decoction
1-2 linguri de scoarță se toarnă într-un pahar cu apă, se aduce la fierbere și se fierbe 3-5 minute la foc mic. Acoperiți și lăsați să acționeze 30 de minute. Consumați 2-3 pahare pe zi.
Decoctul poate fi folosit extern pentru a spăla fața și corpul, pielea, părul, organele genitale și anusul, ca gargară pe cale orală și sub formă de împachetări pentru ochi.
Tinctură 1:5
Alcool 50-60%. Macerați timp de cel puțin 14 zile. Luați 5 ml (1 linguriță) de 2-3 ori pe zi.
Powder
Coaja poate fi luată pe cale orală în proporție de 1-2,5 g pe zi.
Randamentul vinului 1:5
vin sec roșu sau alb. Macerați timp de 1 lună. Bea 25 ml de extract o dată pe zi.
SYNERGIA
Vilcacora va avea un efect pozitiv asupra imunității.
Contraindicații
Sarcina și alăptarea, hipersensibilitate la medicament, utilizarea anticoagulantelor.
Efecte secundare
Dozele foarte mari de medicament pot provoca greață, dureri de cap și dureri abdominale, vărsături și diaree.
CARACTERISTICILE PLANTEI
La pacho (Tabebuia impetiginosa sau Handroanthus impetiginosus) este un arbore din familia Bignoniaceae. Apare în America de Sud și Centrală, mai rar în partea de sud a Americii de Nord. Locuiește în principal în pădurile tropicale amazoniene, dar se găsește și în parcuri și grădini, unde este plantat din motive decorative. În condiții favorabile, la pacho poate trăi 700 de ani. Acest copac atinge o înălțime de până la 30 m. Trăsătura sa distinctivă sunt florile mari și frumoase care înfloresc doar 21 de zile pe an. Au forma unui tub, iar lungimea lor poate fi de 8 cm. Sunt roz intens la exterior și galben la interior. Frunzele apar pe copac de îndată ce florile înfloresc și rămân pe el până la următoarea perioadă de înflorire. Fructele la pacho sunt sub formă de păstăi subțiri, verzi, cu semințe, a căror lungime poate fi de 50 cm.