AR76083
Ingrediente: Nucșoară - semințe întregi - Muscatnuss - 50g
întregi Clasificare: Condimente
în stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Ingrediente: Nucșoară - semințe întregi - Muscatnuss - 50g
întregi Clasificare: Condimente
Nucșoară este semințele arborelui de nucșoară, un copac originar din insulele rădăcină care fac parte din Indonezia. Este unul dintre cele mai vechi condimente. Se crede că hindușii au fost primii care l-au apreciat, deoarece numele său original este scris în sanscrită. Comerțul cu acesta s-a răspândit apoi în Asia de Sud-Est și a fost adus în Europa de arabi în secolul al VI-lea î.Hr. Prețul său era mare, așa că negustorii arabi și-au păzit cu grijă resursele și au făcut comerț cu el până în secolul al XV-lea.
Proprietăți de promovare a sănătății
Nucșoara conține substanțe care au un efect pozitiv asupra sistemului digestiv, motiv pentru care este utilizată în medicina tradițională în țările asiatice. Folosirea unei linguri pentru mâncare sau ceai poate ameliora afecțiuni precum senzația de sațietate după masă, flatulență, indigestie și gastrită. De asemenea, este folosit pentru diaree. Componentele nucșoarei sunt ușor analgezice și sedative, dar aceste proprietăți sunt slab studiate. Unii spun că consumul unui pahar de lapte cald cu un vârf de nuci înainte de culcare vă va ajuta să adormiți și să îmbunătățiți calitatea somnului.
INGREDIENTE
Nucșoară - semințe întregi, 100%.
APLICAȚIE
Nucșoara are o aromă plăcută, picantă și de camfor. Gustul este distinctiv, ușor amar și lasă o senzație proaspătă pe limbă. În scopuri culinare, este suficient să folosiți unul sau două vârfuri, excesul său poate domina și strica gustul felului de mâncare. Cel mai bine este să-l păstrați ca o sămânță întreagă și să-l radeți chiar înainte de utilizare. Nucșoara își pierde gustul și aroma în timpul depozitării.
Nucșoară se potrivește bine cu deserturile și este adesea adăugată la diverse prăjituri și prăjituri, turtă dulce, creme de ciocolată. Este un adaos excelent la cafea și cacao, iar unii oameni îl folosesc pentru a aromatiza ouăle, vinul fiert și berea.
Se potrivește bine cu aroma picantă. Completează gustul mâncărurilor pe bază de semințe de leguminoase, în special fasolea. Se potrivește bine cu brânză și tot felul de carne, precum și cu mâncăruri cu ouă. Legume pe care poate doriți să le adăugați cu un vârf, cum ar fi broccoli, varză, spanac, ceapă și vinete.
CONTRAINDICAȚII
Din cauza prezenței miristicinei, femeile însărcinate și care alăptează, precum și copiii, nu sunt recomandate să utilizeze cantități mai mari. Cantitățile mici adăugate în mod obișnuit în alimente sunt sigure.
Nucșoara nu este clasificată ca nucă, prin urmare nu reprezintă o amenințare pentru persoanele alergice la nuci.
Dozele mari de nucșoară (5-20 g) pot provoca halucinații, amețeli și greață.
CARACTERISTICILE PLANTEI
Nucșoara (Myristica fragrans) aparține familiei mușcatei. Este cultivat în Malaezia, Caraibe, Brazilia, Sri Lanka, India
și Zanzibar. Este un copac veșnic verde care atinge o înălțime de 10-20 m. Din ea provin două condimente:
nucșoară, care este miezul semințelor, și macis, care este pergamentul semințelor și se numește floare de nucșoară.
Nucșoara este acoperită cu frunze ovale, piele, ascuțite la capete. Coaja trunchiului este netedă, de culoare verde măsliniu. Florile sunt împărțite în masculin și feminin, colectate în mici inflorescențe albe. Fructul de nucșoară seamănă cu o prună mare galbenă. În interior există o piatră roșu intens închis.