AR76231
Ingrediente: Chimen de luncă - Carum carvi - 100g
Clasificare: Condiment
în stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Ingrediente: Chimen de luncă - Carum carvi - 100g
Clasificare: Condiment
Chimenul (Carum carvi) este un condiment cu o aromă pronunțată care nu poate fi trecut cu vederea. Unora le place, altora o urăsc. Chimenul este unul dintre cele mai longevive condimente. În unele țări, frunzele sale sunt, de asemenea, folosite proaspete sau uscate ca plantă și condiment, iar rădăcinile sunt preparate și consumate ca condiment pentru pătrunjel sau morcovi. Chimenul este prezent în bucătăriile tradiționale islandeze, scandinave și germane, precum și în bucătăriile balcanice și din Orientul Mijlociu.
Proprietăți pentru sănătate:
Chimenul are un efect pozitiv asupra tractului digestiv. Când sunt adăugate în alimente, le face mai ușor de digerat și, atunci când sunt mestecate sau sub formă de ceai, vor ajuta la creșterea poftei de mâncare și la ameliorarea gazelor, indigestiei și arsurilor la stomac. Poate fi folosit și în caz de colici la copiii mici, precum și pentru menstruația dureroasă.
INGREDIENTE
Semințe de chimen - 100% semințe întregi. Materie primă de cea mai înaltă calitate!
APLICAȚIE
Chimenul miroase ușor, puțin dulce, puțin nuc. Are un gust specific. Lasă gura proaspătă, așa că în trecut erau mestecate pentru a împrospăta respirația. Semințele de chimen trebuie adăugate în alimente la sfârșitul gătitului, deoarece gătitul lung eliberează un gust amar.
Chimenul se potrivește bine cu supele, în special supa de varză, supa de mazăre, supa de cartofi și ciuperci. Se potrivește bine cu mâncăruri pe bază de fasole, linte și cartofi. Este un plus excelent pentru coacerea pâinii, chiflelor, chifteluțelor, biscuiților și biscuitelor. Merită să-l adăugați la pate și cârnați de casă. De asemenea, este potrivit pentru carne prăjită și carne de pasăre, în special cele grase, adică carne de porc, gâscă și rață.
Chimenul poate fi folosit cu succes în preparatele din legume și poate fi adăugat și la paste, crupe, orez și omlete. Unii îl folosesc pentru a aromatiza prăjiturile și merele coapte.
Mai puțin frecvent, chimenul este folosit pe lângă brânzeturile tradiționale și pentru a aromatiza băuturile spirtoase.
Pentru a ameliora indigestia, merită să pregătiți o infuzie de chimen. Pentru a face acest lucru, zdrobiți sau zdrobiți 1 linguriță de semințe, turnați apă clocotită și fierbeți timp de 10-15 minute.
CARACTERISTICILE PLANTEI
Cohosh este un membru al familiei țelinei și este comun în multe țări din Europa, Africa și Asia. Atinge o înălțime de până la 1 m. Produce flori mici albe sau roz care sunt colectate în umbrele în vârfurile tulpinilor foarte ramificate. Frunzele sale au o formă pinnată. Fructul formează o fantă compusă din două achene de 4-6 mm lungime cu semințe în ea. Se recoltează la sfârșitul verii.