AR78140
Ingrediente: Fruct de coriandru - Fructus corindri - 250g întreg
Clasificare: Condiment
în stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Ingrediente: Fruct de coriandru - Fructus corindri - 250g întreg
Clasificare: Condiment
Coriandru uscat (semințe întregi)
Semințele de coriandru (Coriandrum sativum) sunt un condiment cunoscut de secole care a fost folosit și pentru a promova sănătatea. Coriandru poate fi originar din Orientul Mijlociu și sudul Europei, dar a fost răspândit și în Asia de milenii. Este asociat în principal cu bucătăria arabă și indiană, dar și cu bucătăria spaniolă, mexicană și marocană. Face parte din cel mai faimos amestec de condimente asiatice - curry. Are o aromă foarte caracteristică care se pierde rapid atunci când se zdrobesc semințele. Prin urmare, se recomandă măcinarea coriandru chiar înainte de utilizare.
Semințele proaspete de coriandru emit un miros neplăcut și fad, care devine atractiv numai după uscare. Aroma semințelor uscate este puternică, înțepătoare și pământească, accentuată în același timp de note de coajă de portocală și mentol. Gustul semințelor de coriandru este intens, destul de amar și pământesc ca mirosul.
Proprietăți pentru sănătate:
Semințele de coriandru ajută digestia, stimulează pofta de mâncare și au un efect relaxant asupra stomacului și intestinelor, ameliorează bolile după mese. În plus, au un efect antiseptic și, în cantități mai mari, ajută la creșterea alăptării la mamele care alăptează.
Utilizare în bucătărie
Semințele de coriandru adaugă profunzime și expresivitate mâncărurilor. Sunt un condiment excelent pentru bulion, sosuri și marinate. Îmbogățesc gustul și aroma cărnii, peștelui, salatelor și murăturilor. Se potrivesc perfect cu carnea de porc și șuncă, mai ales când se adaugă portocală în farfurie. În țările arabe, acestea sunt un plus indispensabil pentru mâncărurile de miel și capră, precum și pentru toate tipurile de umplutură. De asemenea, se potrivesc bine cu o varietate de feluri de mâncare din orez, precum și cu supe și tocănițe. De asemenea, merită să le încercați într-un rol puțin mai neobișnuit, adăugându-le ca condiment la alcool, pâine sau prăjitură. Semințele de coriandru sunt folosite pentru a face amestecuri de condimente indiene: curry, tandoori și garam masala. Sunt, de asemenea, un plus la amestecurile de chili, cum ar fi harris nord-african - o pastă foarte picantă cu ardei iute.
INGREDIENTE
Semințe de coriandru (Coriandrum sativum) 100% întregi.
CONTRAINDICAȚII
Hipersensibilitate la coriandru.
CARACTERISTICILE PLANTEI
Coriandru (Coriandrum sativum) este o plantă anuală din Marea Mediterană care aparține familiei țelinei. Tulpina coriandru este erectă și ramificată, atingând o înălțime de 70 de centimetri. Frunzele inferioare sunt simple și cu coadă lungă, în timp ce frunzele superioare seamănă cu mărarul. Materia primă este semințele de coriandru, din care se pot face condimente și uleiuri esențiale. Coriandru preferă solul cald și uscat, nu-i place umiditatea constantă sau prea mult azot.