Piper Sichuan - Zanthoxylum piperitum - 50g întreg

AR77002

Ingrediente: Piper Sichuan - Zanthoxylum piperitum - 50g întreg
Clasificare: Condiment

în stoc

31 lei

Informatii

Ingrediente: Piper Sichuan - Zanthoxylum piperitum - 50g întreg
Clasificare: Condiment

Ardeiul Sichuan (Zanthoxylum piperitum) este un condiment cu o aromă neobișnuită și foarte complexă. Contrar aspectului și numelui său, nu este legat de alte soiuri de ardei. Acest condiment este făcut din fructe de pădure derivate dintr-un copac numit ardei galben, ale cărui soiuri se găsesc în China, Japonia, Himalaya și America de Nord.

Ardeiul Sichuan este colorat până la negru în diferite nuanțe de roșu, de la deschis la foarte închis. Are o suprafață neregulată și arată ca și cum ar fi acoperită cu spini mici. Aroma sa bogată constă din arome picante de citrice și un gust ușor picant. Mușcarea cochiliilor provoacă o senzație de furnicături și amorțeală caracteristice în gură și limbă din cauza unei substanțe numite novocaină din ele.

Ardeiul Sichuan este foarte popular în China și face parte dintr-un amestec de cinci condimente chinezești. Este folosit și în Japonia, unde se găsește într-un amestec de Shichimi Togarashi. Joacă un rol extrem de important în bucătăria himalayană, unde alegerea condimentelor este mult mai mică din cauza condițiilor dificile de creștere. Tibetanii și bhutanezii, printre alții, adaugă acest lucru la mâncărurile momoSow, adică găluște rotunde umplute cu legume sau carne și servite cu un sos foarte picant.

INSTRUCȚIUNI DE UTILIZARE
Pentru a obține aroma completă a acestui condiment, coaceți cojile într-o tigaie uscată, apoi măcinați-le în pulbere sau frecați-le într-un mojar. Pentru măcinare, trebuie utilizată doar o astfel de cantitate care va fi folosită imediat, deoarece condimentele depozitate sub formă de pământ își vor pierde rapid gustul.

Condimentele Sichuan se potrivesc perfect în mâncărurile picante și completează perfect chili-ul. În provincia chineză Sichuan, de la care provine numele de condiment, este folosit în aproape fiecare fel de mâncare. Potrivit în special pentru pește, păsări de curte, carne, salate și supe. Se potrivește bine cu tofu și tempeh, precum și cu orez și legume. Merită încercată combinația cu chili, ghimbir și anason.

Informácie k bylinám

Pentru mai multe informații despre utilizarea în medicina naturistă tradițională, trebuie să vă trimitem la herbar sau la surse externe de pe Internet sau din literatură. Consultați un specialist în plante medicinale înainte de utilizare. Conform regulamentului în vigoare în prezent al Comisiei Europene nr. 1924/2006, nu este posibil să se facă mențiuni neautorizate de sănătate sau nutriționale pentru produse, care nu au fost aprobate de Comisia Europeană sau de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară. O mențiune de sănătate înseamnă o declarație care implică sau dă impresia că acestea sunt efecte terapeutice asupra organismului uman. Acest produs este comercializat în Slovacia ca extract din plante și materie primă pentru prelucrare ulterioară. Nu are efecte diagnostice sau medicinale aprobate și nu este un medicament. A nu se păstra la îndemâna copiilor. A se păstra într-un loc răcoros, uscat și întunecat. Termenul de valabilitate minim este indicat pe ambalaj.

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

30 other products in the same category: