AR88833
Ingrediente: Frunze de tarhon - Artemisia dracunculus - 100g tocate
Clasificare: Piper
în stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Ingrediente: Frunze de tarhon - Artemisia dracunculus - 100g tocate
Clasificare: Piper
Tarhon (Artemisia dracunculus), este un condiment pe bază de plante din familia Asteraceae. Este originar din regiunile Americii de Nord și Siberia, dar s-a răspândit și în Europa.
Tarhonul este apreciat în special de francezi și considerat una dintre cele mai bune plante franceze. Aroma sa este intensă și poate afecta puternic gustul felului de mâncare, așa că trebuie folosit în cantități mici și adăugat la sfârșitul gătitului pentru a evita gustul său amar.
Condimentul este făcut din frunze uscate și zdrobite. Este folosit pentru prepararea diferitelor tipuri de carne și pește. De asemenea, este potrivit pentru mâncăruri cu ouă, precum și legume fierte și coapte, salate, sosuri și sosuri pe bază de iaurt, maioneză sau smântână. Poate fi folosit și pentru aromatizarea oțetului, untului sau muștarului. Pentru a profita de proprietățile vindecătoare ale tarhonului, merită nu numai să-l adăugați în alimente, ci și să-l pregătiți sub formă de ceai. Pentru a face acest lucru, turnați 1-2 lingurițe în apă clocotită și fierbeți timp de 10 minute.
proprietăți de promovare a sănătății
Tarhonul stimulează pofta de mâncare și are un efect pozitiv asupra proceselor digestive, stimulează producția de bilă în ficat și ameliorează afecțiunile gastrointestinale comune. De asemenea, poate ajuta persoanele care suferă de dispepsie (disfagie). În medicina naturală, a fost folosit pentru a elimina paraziții din tractul gastro-intestinal
extractul de tarhon are un efect sedativ ușor și ajută la reducerea nivelului de stres. De asemenea, promovează un somn sănătos, mai ales atunci când este combinat cu mușețel
Studiile arată că tarhonul are un efect benefic asupra sistemului reproducător feminin și poate fi un supliment util în stimularea menstruației slăbite
Tarhonul prezintă un anumit potențial antioxidant datorită fenomenului fenolicCompuși și uleiuri esențiale