AR76413
Ingrediente: Maghiran - Herba majoranea - 100g tocat
Clasificare: Condimente
în stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Ingrediente: Maghiran - Herba majoranea - 100g tocat
Clasificare: Condimente
Maghiranul este o plantă originară din Marea Mediterană. Grecii și romanii antici îl foloseau pentru otrăvire, crampe și umflături. Maghiranul a fost cultivat și ca simbol al iubirii și afrodisiac, motiv pentru care nu putea lipsi de la recepția de nuntă. În Evul Mediu, maghiranul era folosit pentru vrăji de dragoste, iar femeile îl purtau cu ele sau îl puneau sub pernă înainte de a merge la culcare pentru a atrage un bărbat.
Proprietăți care promovează sănătatea
Maghiranul este bogat în ingrediente active cu proprietăți antibacteriene, antivirale și antifungice, astfel încât consumul de infuzie de maghiran poate susține apărarea naturală a organismului împotriva diferitelor tipuri de infecții, răceli și gripă.
Componentele conținute în uleiul esențial de maghiran au un efect benefic asupra funcționării tractului digestiv. Cresc secreția de sucuri digestive și tonifică tractul digestiv, datorită cărora ajută la flatulență, constipație, dureri abdominale și diaree. Din acest motiv, maghiranul este un adaos popular la mesele grele.
Pentru stările de tensiune nervoasă crescută, precum și sindromul premenstrual și menstruația dureroasă, merită să încercați infuzii de maghiran.
INGREDIENTE
Maghiran uscat cu ierburi 100%. Materie primă de cea mai înaltă calitate.
Utilizări culinare
Maghiranul a devenit un condiment valoros datorită aromei sale caracteristice de ierburi-lemnoase și aromei intense, care împreună creează o aromă caldă și distinctivă.
Maghiranul este asociat în primul rând cu mâncăruri și supe pe bază de mazăre și fasole, deoarece le îmbunătățește perfect gustul. De asemenea, se potrivește bine cu carne prăjită și carne de pasăre, pate, cârnați, umpluturi de carne și sosuri. Îmbunătățește digestibilitatea alimentelor grase și grele. Este o parte integrantă a supei acre. De asemenea, este potrivit pentru mâncăruri cu linte și diferite tipuri de crupe. Îl puteți presăra pe salate și cartofi fierți sau adăugați la brânză de vaci. Maghiranul se potrivește bine cu cimbru, rozmarin, salvie, sărat, dar și usturoi și ceapă.
Maghiranul uscat poate fi folosit pentru a face ceai. Pentru a face acest lucru, turnați o linguriță de plantă cu apă clocotită și lăsați-o să fiarbă timp de 5-10 minute.
O infuzie cu proprietăți mai puternice se obține turnând 2 sau 3 linguri de plantă cu un pahar de apă călduță, adăugând o lingură de miere și lăsând peste noapte.
CARACTERISTICILE PLANTEI
Maghiranul aparține familiei monetăriei. În prezent, crește sălbatic doar în Cipru și Turcia, dar este cultivat în multe țări din întreaga lume, din Europa, prin Africa de Nord până în Asia. Crește până la o înălțime de aproximativ 50 cm. Tulpinile sale subțiri rigide formează multe ramuri și devin lemnoase la bază. Frunzele de maghiran sunt mici, de formă ovală și de culoare verde-cenușie. Cresc din tulpina opusă și sunt acoperite cu puf fin. Florile sunt mici și colectate în capetele inflorescențelor. Sunt de culoare albă sau roz moale.