AR3337
Ingrediente: Kala Namak sare neagră 500g
Clasificare: Mâncare sănătoasă
în stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Kala Namak – sare neagră indiană
Sarea neagră înseamnă kala namak în hindi. O trăsătură distinctivă nu este doar o culoare închisă, ci și o aromă interesantă, care amintește de ouăle fierte și un gust pronunțat. Cristalele de kala namak sunt de fapt maro închis sau violet închis, iar atunci când sunt măcinate, culoarea lor poate fi maro sau roz-maroniu. Această culoare se datorează prezenței compușilor de sulf și fier. Compușii de sulf afectează, de asemenea, mirosul de ou de sare și îi dau aromă.
Sarea folosită pentru a crea kala namak este obținută din zăcăminte situate în Himalaya din Pakistan, Bangladesh, Nepal și India, motiv pentru care se mai numește și sare neagră de Himalaya. Sarea obținută este apoi supusă unei reacții chimice care implică reducerea sulfatului de sodiu, care apare în mod natural în sarea nerafinată, la hidrogen sulfurat și sulfură de sodiu, care îi conferă o culoare și un miros specific. Această reacție are loc atunci când sarea brută este arsă într-un cuptor, care este plasat într-o oală de ceramică cu cărbune și o cantitate mică de ierburi indiene, cum ar fi amla, bahera, harad, babul și natron. Întregul proces durează 24 de ore Acesta este un mod tradițional de a face kala namak care își are originea în nordul Indiei.
Beneficii pentru sănătate:
Kala namak este foarte apreciat în medicina ayurvedică. În India, această sare este considerată un condiment care răcește organismul, are un efect benefic asupra digestiei și are un efect laxativ ușor. Este folosit acolo pentru flatulență și arsuri la stomac și, interesant, în tratamentul gușei. Cu toate acestea, medicina modernă nu confirmă validitatea acestor aplicații.
APPLICATION
Sarea neagră este aleasă în Occident în principal datorită mirosului său interesant de ouă. Veganii îl folosesc pentru a face tofu, maioneză vegană și diverse sosuri pentru salate, iar omnivorii îl adaugă la ouă pentru a spori aroma. Cu toate acestea, utilizarea sării negre nu se termină aici. Aroma sa specifică poate fi folosită în bucătărie în multe moduri și aromată:
supă picantă de linte
legume, în special cele cu conopidă
alte feluri de mâncare orientale
/sosuri ușoare pe bază de iaurt
pe bază de avocado
salate diverse
sandvișuri cu unt și legume
sandwich tartinabile cu fasole, crupe și năut u
branza de vaci pentru paine
paste
orez
caserole de legume
feluri de mancare cu branza
frittata si quiche
feluri de mancare cu spanac
pesto de casa
toast
Sarea neagră se potrivește perfect cu condimente picante, îndrăznețe, dar și ierburi și usturoi. Merită experimentat!
În țările din Asia de Sud, sarea neagră este foarte populară și este adăugată la feluri de mâncare precum curry, gustări, supe, chutney, salate, raitas și chiar... fruct. Este un ingredient din amestecul indian de condimente chaat masala, care este presărat pe gustări prăjite, cum ar fi pakoras și samosa. Include un desert de rodie numit anar ka gola, precum și jaljeera - o băutură răcoritoare sărată-dulce pe bază de suc de lămâie și condimente indiene.
INGREDIENTE
Sare neagră kala namak 100%. Materie primă de cea mai înaltă calitate!
CONTRAINDICAȚII
Persoanele cu hipertensiune arterială ar trebui să evite sarea sau să o ia cu moderație și să consulte un medic sau dietetician cu privire la cantitatea consumată