AR76739
Ingrediente: Quinoa albă (Quinoa) - Chenopodium quinoa - 500g
Clasificare: Nuci și semințe
în stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Ingrediente: Quinoa albă (Quinoa) - Chenopodium quinoa - 500g
Clasificare: Nuci și semințe
Quinoa este o cereală cultivată în Anzii peruani. Cel mai comun bob este alb, mai puțin frecvent sunt roșu și negru. Quinoa este o sursă excelentă de energie și nutrienți. Oferă sațietate pe termen lung și este o sursă valoroasă de proteine într-o dietă vegană.
Poate fi consumat de persoanele cu alergii la gluten.
100 g de cereale conține 368 kcal
14 g de proteine,
1 g de grăsimi
64 g de carbohidrați
COMPOZIȚIE
Quinoa se remarcă prin conținutul ridicat de proteine cu conținut valoros de proteine.100 g de quinoa oferă, de asemenea, 7 g de fibre, precum și o cantitate semnificativă de acid folic (46% din DZR*), vitamina B1 (24% din DZR), B6 (24% din DZR), mangan (102% din DZR), cupru (30% din DZR) și fier (25% din DZR). Quinoa este foarte bogată în antioxidanți, în special în quercetina și kaempferol, care sunt flavonoide.
Se caracterizează printr-o valoare nutrițională ridicată.
* RDA - Valoarea zilnică recomandată doza zilnică recomandată.
Indicele glicemic al quinoa gătită este de 53, care se numără printre produsele cu indice glicemic scăzut.
Prin urmare, poate fi consumat de persoanele cu diabet zaharat, precum și cu niveluri anormale de glucoză din sânge și scădere în greutate.
Carbohidrații conținuți în quinoa sunt aproape exclusiv carbohidrați complecși, ceea ce face ca quinoa să fie foarte sățioasă și să ofere energie pentru o lungă perioadă de timp.
Nu conține gluten.
Susținerea proprietăților Sănătate:
Are potențiale proprietăți
antiinflamatorii Efectele antiinflamatorii ale quinoa au fost arătate în studii pe șobolani. Consumul zilnic de quinoa a determinat scăderea inflamației cauzate în țesutul adipos și în peretele tractului digestiv al animalelor. Lista ingredientelor cu activitate antiinflamatoare conținute în Quinoa este foarte lungă. Conține acizi fenolici, un întreg grup de compuși aparținând tocoferolilor, arabinatelor și ramnogalacturanilor, care sunt polizaharide prezente în peretele celular, precum și saponine.
>CUM SE UTILIZEAZĂ
Prepararea quinoa este foarte simplă. Mai întâi, trebuie clătit sub apă curentă, apoi turnat într-o cratiță și fiert (1 cană pentru mai puțin de 2 pahare de apă). Se fierbe 2 minute, apoi se oprește gazul și se lasă să se umfle (aproximativ 30 de minute). Puteți (dar nu trebuie) să săriți ușor în timp ce gătiți. Când este gata, puteți adăuga o cantitate mică de unt sau ulei.