AR76761
Ingrediente: Quinoa roșie (Quinoa) - 500g
Clasificare: Nuci și semințe
în stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Ingrediente: Quinoa roșie (Quinoa) - 500g
Clasificare: Nuci și semințe
Quinoa - ce culoare?
Există 3 soiuri de quinoa: albă, roșie și neagră. Toate sunt similare în ceea ce privește valoarea nutrițională și diferă doar ușor în ceea ce privește conținutul de grăsimi sau carbohidrați (diferență de 0,5 până la 1 g).
Diferența este că quinoa roșie și neagră necesită puțin mai mult timp pentru a fi gătită.
Quinoa albă este cel mai popular soi. Se prepară rapid și poate fi consumat după 15 minute de gătit. Are cea mai blândă aromă dintre celelalte soiuri și este, de asemenea, mai lipicioasă, mai ales dacă rămâne în oala încălzită câteva minute după gătit.
Quinoa roșie are o aromă puțin mai pronunțată și de nucă decât cea albă. Textura sa este mai compactă, iar boabele își păstrează forma în timpul gătitului, motiv pentru care arată bine și pe o versiune vrac sau salată.
Quinoa neagră necesită minim 30 de minute de gătire. Textura sa este mai fermă și mai ascuțită decât altele, iar gustul poate fi ușor și dulce. Boabele negre arată grozav în salate verzi sau în combinație cu rodie sau somon prăjit.