AR82334
Ingrediente: Semințe de țelină - Seminis Apii graveolentis - 100g tocat
Clasificare: Curățare și pierdere în greutate
în stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Ingrediente: Semințe de țelină - Seminis Apii graveolentis - 100g
Clasificare: Curățare și slăbire
Semințele de țelină sunt folosite ca condiment și ca materie primă în fitoterapie. Ei apreciază mirosul lor dulce caracteristic, pe care îl datorează uleiurilor esențiale. Aceste uleiuri sunt utilizate în parfumerie și în industria farmaceutică. Ingredientele active pe care le conțin au un efect pozitiv asupra sistemului digestiv, stării articulațiilor și stării de spirit.
Țelina este cultivată de peste 2000 de ani, în principal datorită rădăcinilor și frunzelor sale. Semințele de țelină și caracteristicile lor sunt bine cunoscute în Orientul Îndepărtat. Medicina ayurvedică le folosește pentru răceli și gripă, retenție de apă, indigestie, boli hepatice și dureri reumatice.
Proprietăți pentru sănătate
Compușii bioactivi conținuți în semințele de țelină includ flavonoide, cumarine, uleiuri esențiale și acid linolenic din grupa n-6.
Compușii activi ai semințelor de țelină susțin funcționarea sistemului digestiv prin stimularea secreției de sucuri gastrice, pancreatice și intestinale. Infuzia de semințe de țelină îmbunătățește procesele digestive și funcțiile intestinale și aduce ușurare în caz de indigestie, balonare și arsuri la stomac.
În medicina tradițională, semințele de țelină susțin în lupta împotriva durerilor articulare cauzate de inflamația sau acumularea de compuși de uree în capsula articulară.
Ingredientele prezente în semințele de țelină au, de asemenea, un efect calmant ușor. Au un efect benefic asupra sistemului nervos și a stării de spirit. De asemenea, pot scădea tensiunea arterială.
INGREDIENTE
100% semințe de țelină (Seminis Apii graveolentis). Materie primă de cea mai înaltă calitate.
DOZARE ȘI INSTRUCȚIUNI DE UTILIZARE
Ceai de țelină:
decoct
1 lingură de semințe, de preferință zdrobite, turnați un pahar cu apă clocotită și aburiți timp de 30 de minute sub acoperire. Bea de 2 ori pe zi.
cooking
Se toarnă 1 sau 2 linguri de semințe într-un recipient mic cu apă clocotită și se gătește la foc mic timp de câteva minute. Apa poate fi completată și fiertă din nou. Bea întotdeauna cald.
Alte utilizări:
cook
Semințele de țelină merită folosite în bucătărie. Aduc dulceață gătitului și înmoaie gustul amar. Pot fi adăugate la supe și bulione, sosuri, tocănițe și mâncăruri din carne, în special pe bază de carne de vită sau pui. Sunt un plus interesant la pâinea de casă, cârnați și cârnați. Semințele măcinate pot fi folosite ca condiment pentru sucul de roșii sau pentru băutura sângeroasă a Mariei. În nordul Indiei, semințele de țelină sunt un ingredient popular în mâncărurile cu curry și sosurile chutney. Utilizați împreună cu ghimbir, sos de soia, turmeric, salvie și chimen.
SYNERGY
Un decoct de semințe de țelină cu adaos de guaiac poate ameliora durerile articulare.
AVERTISMENT
Utilizarea regulată a semințelor de țelină poate scădea tensiunea arterială, așa că persoanele care folosesc medicamente antihipertensive ar trebui să procedeze cu precauție și să-și monitorizeze tensiunea arterială.
CARACTERISTICILE PLANTEI
Țelina (Apium graveolens) aparține familiei țelinei. Formează mai multe soiuri: tipice (sălbatice), rădăcină, frunze și țelină. Ultimele trei se găsesc aproape exclusiv în cultivare. Apariția naturală a țelinei este Europa, Asia de Vest, Africa și Caucaz. Țelina este o plantă bienală. Atinge o înălțime de până la 1 metru. Formează o rădăcină bulboasă, din care frunzele cresc pe tulpini lungi goale. Frunzele au margini canelate și constau din trei frunze mai mici. Florile de țelină sunt foarte mici și albe sau galben pal, colectate în inflorescențe.