AR274
Ingrediente: Susan negru 100g
Clasificare: Nuci și semințe
în stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Ingrediente: Susan negru 100g
Clasificare: Nuci și semințe
Semințele de susan provin din planta asiatică Sesamum indicum. Sunt folosite ca supliment la multe feluri de mâncare și produse de patiserie. Sunt foarte populare în Asia și Orientul Mijlociu. Sunt folosite pentru a face paste tahini, halvah și ulei de susan.
Susan este cel mai bogat ulei din semințe oleaginoase. Semințele sale conțin între 40 și 60% grăsime. Există mai multe soiuri colorate de susan: alb, negru, roșu și galben. Soiul negru este considerat cel mai bogat în vitamine și minerale.
proprietăți de promovare a sănătății
Susanul negru conține mult calciu și, după cum știți, calciul este componenta principală a oaselor și favorizează creșterea acestora. 100 g de semințe de susan oferă până la 975 mg de calciu, ceea ce reprezintă aproape 100% din necesarul zilnic pentru adulți
Uleiul conținut în susan este format din acizi grași nesaturați valoroși. Este bogat în acid alfa-linolenic din familia n-3, care reduce riscul de boli cardiovasculare, ajută la scăderea nivelului de colesterol din sânge, îmbunătățește aspectul pielii și unghiilor și este, de asemenea, un substrat pentru producerea de EPA și DHA
Sesame conține ingrediente bioactive, care au un efect dovedit asupra scăderii nivelului de colesterol din sânge. Aceștia sunt fitosteroli și lignani. Fitosterolii concurează pentru locul de absorbție de către moleculele de colesterol, împiedicând absorbția acestuia. Susanul este cea mai bogată sursă de fitosteroli dintre toate semințele și nucile (400 mg la 100 g). Lignanii sunt un tip de fibre a căror activitate duce la scăderea nivelului de colesterol. Lignanii conținuți în semințele de susan sunt sesamina și sesamolină
Susanul negru este, de asemenea, o sursă excelentă de cupru, fier, mangan, magneziu și fosfor, precum și vitaminele B1 și B6.
INGREDIENTE:
Semințe de susan negru 100%.
Valoare nutrițională la 100 g / (% din utilizarea zilnică):
Energie: 573 kcal
Proteine: 18 g
Grăsimi: 50 g
- saturate: 7 g
- nesaturate: 43 g
Carbohidrați: 23 g
- Zaharuri: 0 g
- Fibre: 12 g
Sodiu: 11 mg
Calciu: 975 mg (98%)
Fier: 14,5 mg (81%)
Magneziu: 351 mg (88%)
Fosfor: 629 mg (63%)
Zinc: 7,8 mg (52%)
Cupru: 4,1 mg (204%)
Mangan: 2,5 mg (123%)
Vitamina B1: 0,8 mg (53%)
Vitamina B6: 0,8 mg (40%)
MOD DE UTILIZARE:Susanul
negru are o aromă puțin mai puternică decât cea albă. Înainte de utilizare, trebuie prăjit într-o tigaie uscată până când are un miros caracteristic. Semințele de susan negru pot fi adăugate la o varietate de feluri de mâncare dulci și sărate, salate, fructe, iaurt, sandvișuri, carne și pește, prăjituri, pâine și alte produse de patiserie și smoothie-uri.