AR76595
Ingrediente: Fructe Haritaki - Harada - Terminalia chebula - 50g tocat
Clasificare: Ierburi
în stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Ingrediente: Fructe Haritaki - Harada - Terminalia chebula - 50g tocat
Clasificare: Ierburi
Haritaki (Terminalia chebula) este altfel un vârf de myrobalan. În Nepal, acest copac este numit regele medicinei, iar indienii îl menționează întotdeauna pe fruntea plantelor folosite în Ayurveda, deoarece fiecare parte a acestuia are o valoare ridicată pentru sănătate. Fructele Haritaki sunt cunoscute în primul rând pentru efectul lor excelent asupra proceselor digestive și a funcției intestinale. Împreună cu fructele barro și amla, fac parte din amestecul ayurvedic Triphala. Fructele Haritaki sunt cunoscute și sub numele de harad, kadukkai podi sau abhaya.
Beneficii pentru sănătate:
Acestea stimulează activitatea tractului digestiv și acționează ca un laxativ ușor. Datorită prezenței taninurilor, fructele haritaki sunt foarte eficiente în susținerea proceselor naturale de curățare a intestinului și de îndepărtare a resturilor.
Ele susțin funcționarea ficatului și ajută la protejarea celulelor acestuia de efectele substanțelor toxice.
Susțin apărarea organismului împotriva unei game largi de bacterii, viruși și ciuperci. Acestea au un efect pozitiv asupra imunității.
Sterolii prezenți în fructele haritaki ajută la menținerea nivelului normal de colesterol din sânge.
Substanțele bioactive conținute în fructele haritaki au proprietăți antioxidante și antimutagene.
INGREDIENTE
Haritaki tăiat sau măcinat 100%. Materia primă de cea mai înaltă calitate!
Ingredientele active conținute în fructele haritaki includ acid tanic, acid chebulic, acid galic, sennozidă, antrachinone, beta-sitosterol, rășină, chebulină, terhebină și altele.
DOZARE ȘI MOD DE UTILIZARE
Haritaki – fructe feliate și măcinate:
Fructele tăiate trebuie zdrobite în pulbere.
Se recomandă să începeți suplimentarea cu 1/4 linguriță de pulbere haritaki o dată pe zi înainte de a merge la culcare cu un pahar cu apă. Fructele Haritaki intensifică peristaltismul intestinal și procesele de curățare, astfel încât doza inițială ar trebui să fie mică. Pe măsură ce corpul tău se obișnuiește, doza poate fi crescută.
Gustul fructelor haritaki este specific, dulce și acru, cu o notă amară și picantă.
COOPERARE
Combinația cu fructele de barro provoacă un efect laxativ mai eficient.
Când combinăm haritaki cu barro și amla, obținem faimosul amestec ayurvedic Triphala.
CONTRAINDICAȚII
Sarcina, alăptarea, hipersensibilitatea la plantă.
Fructul Haritaki nu este recomandat copiilor sub 5 ani.
Dozele prea mari de supliment pot provoca dureri abdominale și greață.
CARACTERISTICILE PLANTEI
Terminalia chebula este un copac mare de foioase care aparține familiei palmierilor. Este format din aproximativ 100 de specii. Zona sa natală este India, dar poate fi găsită și în Nepal, Myanmar, Thailanda, Malaezia și Sri Lanka. Este cultivat pentru fructele sale valoroase și coaja bogată în coajă.
Atinge o înălțime de până la 30 m, trunchiul său are 1 m lățime. Coaja este maro închis și crăpată pe lungime. Frunzele au formă ovală și au o suprafață netedă. Florile sunt mici, albe și galbene și formează inflorescențe în formă de vârfuri agățate. Înfloresc din mai până în iunie, miros intens. Fructele sunt ovale, de aproximativ 2-4 cm lungime și 2 cm lățime. Când sunt proaspete, sunt galben-verzui și devin maronii când sunt uscate. Ele apar pe copac din iulie până în decembrie.