AR110271
Ingrediente: Frunze de căpșuni - Fragaria vesca - 50g tocat
Clasificare: Ierburi
în stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Ingrediente: Frunze de căpșuni - Fragaria vesca - 50g tocat
Clasificare: Ierburi
Frunza comună de căpșuni (Folium Fragariae) are un efect benefic asupra sistemului digestiv și are un efect astringent asupra pereților intestinelor. Crește excreția de urină și transpirație și susține funcția rinichilor, vezicii urinare și tractului urinar. Conține o cantitate mare de antioxidanți și asigură o circulație corectă. Această materie primă a fost cândva mult mai populară decât este astăzi, iar fiecare parte a căpșunilor sălbatice a fost folosită în medicina populară. Frunzele bogate în tanin au fost folosite în primul rând pentru tratarea diareei și gastroenteritei. Vinul pe bază de frunze a fost băut pentru infecții și inflamații ale sistemului urinar, hemoroizii au fost acoperiți cu pastă de foi, iar durerea în gât a fost clătită cu infuzii.
Proprietăți pentru sănătate:
susține activitatea sistemului digestiv,
are un efect pozitiv asupra sănătății ficatului,
susține buna funcționare a articulațiilor,
este diuretic și transpirație,
conține mulți antioxidanți care inhibă procesul de îmbătrânire a organismului și reduc daunele cauzate de stresul oxidativ,
susține circulația corectă,
are un efect benefic asupra pielii și mucoaselor.
APLICARE
Sub formă de infuzie sau extract de alcool pentru uz intern și extern pentru clătirea gurii și gâtului, spălarea organelor genitale și a anusului și pentru comprese de la ochii roșii și obosiți.
INGREDIENTE
100% frunze de căpșuni sălbatice. Materia primă de cea mai înaltă calitate.
Substanțele bioactive conținute în frunzele căpșunilor sălbatice sunt în principal taninuri și taninuri, precum și flavonoide, proantocianine, vitamina C și acizi fenolici.
MOD DE UTILIZARE
Infuzie:
1-2 lingurițe de frunze uscate se toarnă peste ea un pahar cu apă clocotită, se desparte timp de 10-15 minute, acoperită. Consumați de 3-4 ori pe zi. Pentru uz extern, pregătiți o cantitate mai mare, răciți-o și puneți-o la frigider.
Vin din plante:
Raport 1:5 Pe vin sec. Stropiți frunzele de căpșuni cu alcool înainte de udare. Macerați timp de 1 lună, filtrați la sfârșit. Consumați 1 pahar mic zilnic timp de 2 săptămâni, repetați la fiecare 4 luni.
COOPERARE
Combinația de frunze de căpșuni cu frunze de afine, ursafine și mesteacăn va avea un efect excelent asupra sănătății întregului sistem urinar.
CONTRAINDICAȚII
Alergie la căpșuni.
CARACTERISTICILE PLANTEI
Căpșuna (Fragaria vesca) aparține familiei Rosaceae. Se găsește în sălbăticie în Europa, America de Nord și în climatele temperate din Asia. Nu este cultivat nicăieri pe scară largă, există doar câteva plantații mici în Europa. Căpșunile comune pot fi găsite în păduri sau pe marginile lor, în pajiști, de-a lungul drumurilor și căilor ferate și pe malurile apei. Îi place să crească în locuri însorite și în soluri fertile și umede. Căpșunile sălbatice cresc până la 30 cm înălțime. Formează stoloni deasupra solului, asemănători căpșunilor. Se compune din frunze care cresc direct din rădăcini sau din alergători pe pețioli lungi și o tulpină cu flori. Frunzele căpșunilor comune formează trei frunze mai mici, ușor păroase, cu margini zimțate. Suprafața lor este verde închis, iar partea inferioară este puțin mai deschisă. Florile căpșunilor sălbatice sunt albe și compuse din cinci petale rotunde. Cresc pe tulpină de la 3 la 10 bucăți. Din căpșunile sălbatice se nasc așa-numitele fructe, cum ar fi căpșunile sau trandafirii sălbatici.