Semințe de annatto - Arnotta, achiote - 25g măcinate

AR81657

Ingrediente: Semințe de annatto - Arnotta, achiote - 25g măcinate
Clasificare: Ierburi

în stoc

32 lei

Informatii

Ingrediente: Semințe de annatto - Arnotta, achiote - 25g măcinate
Clasificare: Ierburi

Annatto - colorant și condiment

Annatto este o sămânță roșie intensă originară dintr-un copac cunoscut sub numele de arnota sau achiote (Bixa orellana) care crește în America Latină tropicală. Astăzi, acestea sunt folosite în principal ca colorant marcat cu simbolul E160b, care conferă alimentelor, produselor cosmetice și medicamentelor o culoare galbenă sau portocalie. Datorită originii sale naturale, acest colorant este sigur pentru sănătate și nu este nevoie să vă faceți griji pentru el. Poate provoca doar o alergie, dar este foarte rară. Carotenoizii găsiți în coaja lor - bixin și norbixin, sunt responsabili pentru proprietățile colorante ale semințelor annatta. Primul este portocaliu, al doilea galben.

Annato se găsește cel mai frecvent în brânzeturi, în special în cele britanice. Brânza Gloucester a fost colorată pentru prima dată în secolul al XVI-lea, deoarece culoarea galbenă intensă a brânzei la acea vreme a mărturisit cea mai bună calitate a acesteia. Apoi, această practică s-a răspândit în Marea Britanie, iar annatto a apărut în brânzeturile Cheshire, Red Leicester și Cheddar. Această idee a fost apoi inspirată de Franța (mimolette și brânză Livarot), Olanda (Leyden) și SUA (Colby și Münster). Pe lângă brânzeturi, semințele de annatta sunt folosite și pentru a colora untul, margarina, uleiurile, înghețata, iaurturile, deserturile, băuturile, prăjiturile și alte produse de patiserie, gustările sărate, cerealele pentru micul dejun, peștele afumat, mezelurile și multe altele. Funcționează la fel de bine pentru vopsirea țesăturilor și vopselelor.

Semințele de annatto sunt, de asemenea, folosite ca condiment, în special în țările de origine, precum și în Jamaica, Filipine și Vietnam. Este apreciat pentru gustul și aroma sa dulce-nucă-piper care combină aroma de piper negru și nucșoară. Înainte de utilizare, acestea sunt de obicei măcinate sau transformate într-o pastă cu adaos de alte condimente și ierburi, cum ar fi recado rojo, care constă din annatto, oregano, chimen, cuișoare, scorțișoară, piper negru, frunze de dafin, usturoi și sare. Este caracteristic bucătăriei mexicane și din Belize. În trecut, înainte ca semințele de annatta să devină un condiment și un colorant, au servit o varietate de scopuri. Indigenii din America de Sud au creat un liniment roșu din ele, care respinge țânțarii și servește, de asemenea, ca culoare pentru pictarea corporală rituală sau de război. Ei au fost cei care au contribuit la chemarea indienilor de către roșii primilor albi care au cucerit America de Sud.

MOD DE UTILIZARE:
ulei de annatto (semințe întregi):
Într-o cratiță mică, combinați o jumătate de cană de ulei vegetal și o linguriță de semințe de annatto. Încălziți totul până când uleiul începe să fiarbă ușor. Scoateți oala de pe foc imediat, acoperiți și lăsați deoparte să se răcească. Filtrați uleiul printr-o sită și dați-l la frigider într-un recipient bine închis. Folosiți orice doriți pentru a adăuga o culoare interesantă friteuzei.

Annatto - semințe măcinate:
Semințele de annatto măcinate sunt potrivite pentru aromatizarea multor feluri de mâncare, atât sărate, cât și dulci. Adăugați un vârf de annatta la supe, orez, clătite, omlete și orice feluri de mâncare a căror culoare doriți să străluciți cu o nuanță portocalie. Asigurați-vă că condimentele sunt distribuite uniform.

INGREDIENTE
Annato - 100% semințe măcinate sau întregi. Cea mai înaltă calitate!

CARACTERISTICILE PLANTEI
Arnotidae (Bixa orellana) aparțin familiei Arnotaceae - Bixaceae. Alte nume sunt achiote, urucum, colorau sau plantă de ruj. Crește în pădurile tropicale din Mexic și America Centrală și de Sud. Atinge o înălțime de 4-10 m. Este acoperit cu frunze ovoidale mari. Produce flori frumoase, roz pal, de 5 ori, decorate cu un mănunchi dens de stamine roz închis și câteva pistili galbeni. Fructele sale sunt, de asemenea, atractive - sunt buzunare rotunde în formă de ou conic, acoperite cu păr roșu cu peri. În interiorul lor sunt semințe de annatta roșii ca sângele.

CONTRAINDICAȚII
A nu se utiliza în timpul sarcinii și alăptării.

Reacții adverse:
pot apărea reacții alergice. În acest caz, condimentul trebuie întrerupt.

Informácie k bylinám

Pentru mai multe informații despre utilizarea în medicina naturistă tradițională, trebuie să vă trimitem la herbar sau la surse externe de pe Internet sau din literatură. Consultați un specialist în plante medicinale înainte de utilizare. Conform regulamentului în vigoare în prezent al Comisiei Europene nr. 1924/2006, nu este posibil să se facă mențiuni neautorizate de sănătate sau nutriționale pentru produse, care nu au fost aprobate de Comisia Europeană sau de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară. O mențiune de sănătate înseamnă o declarație care implică sau dă impresia că acestea sunt efecte terapeutice asupra organismului uman. Acest produs este comercializat în Slovacia ca extract din plante și materie primă pentru prelucrare ulterioară. Nu are efecte diagnostice sau medicinale aprobate și nu este un medicament. A nu se păstra la îndemâna copiilor. A se păstra într-un loc răcoros, uscat și întunecat. Termenul de valabilitate minim este indicat pe ambalaj.

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

30 other products in the same category: