AR121141
Ingrediente: Rădăcină de Salacia reticulata - Kothala - 100g măcinată
Clasificare: Ierburi
în stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Ingrediente: Rădăcină de Salacia reticulata - Kothala - 100g măcinată
Clasificare: Ierburi
Kothala - rădăcină tăiată
Kothala (Salacia reticulata) este o plantă cățărătoare, cunoscută și sub numele de Kothala himbutu în singaleză sau shen mu yin în chineză. Apare în mod natural în Sri Lanka și sudul Indiei. Rădăcina extrasă din ea este folosită în medicina ayurvedică pentru a regla nivelul zahărului din sânge și pentru a controla mai bine greutatea corporală.
În Sri Lanka, kothala poate fi cumpărat în orice magazin de plante medicinale și chiar în magazinele alimentare mai mari. Poate fi găsit sub formă de rădăcină tăiată, sub formă de extract în suplimente alimentare și sub formă de pliculețe de ceai. De asemenea, se spune că fac cupe din lemn kothali pentru diabetici, astfel încât ingredientele sale active să treacă în fiecare lichid pe care îl beți. Această plantă este, de asemenea, bine cunoscută în India și Thailanda. În plus, a câștigat o popularitate imensă în Japonia și Statele Unite, unde este recomandat ca supliment în tratamentul diabetului de tip 2 și prediabetului.
ACTION
Salacia reticulata prezintă un efect foarte clar asupra metabolismului glucozei.
Principalul mecanism de acțiune este că compușii activi ai kothali inhibă descompunerea și absorbția carbohidraților consumați, rezultând o glicemie postprandială mai scăzută. Se estimează că acest efect este de 20-25%, ceea ce înseamnă că această proporție de carbohidrați nu este absorbită. Acesta este un rezultat foarte semnificativ!
Kothali reduce, de asemenea, eliberarea de insulină ca răspuns la alimente. Ca urmare, nivelurile de insulină postprandiale sunt mai scăzute, ceea ce are un efect pozitiv asupra gestionării greutății. Merită să ne amintim că ambele efecte de mai sus sunt temporare, ceea ce înseamnă că, atunci când este luat simultan, kothala afectează un aliment consumat. Pentru a obține cele mai bune rezultate, trebuie să-l luați la fiecare masă.
Kothala are un efect puțin mai slab asupra hemoglobinei glicate, dar efectul este vizibil și apare cu utilizarea prelungită a acestei plante.
APLICAȚIE
sprijin pentru metabolismul glucozei și insulinei
control mai bun al greutății
COMPOZIȚIE
Kothala - rădăcină (Salacia reticulata) 100%. Cea mai înaltă calitate!
DOZARE ȘI APLICARE
Ceai:
Se toarnă 1-2 lingurițe de kothali cu un pahar cu apă clocotită. Acoperiți și lăsați deoparte la infuzat într-o cratiță timp de câteva minute. Bea un pahar de astfel de ceai de 3 ori pe zi la mese.
Infuzie:
Se toarnă o jumătate de linguriță de pulbere cu apă fierbinte, se acoperă și se lasă câteva minute. Bea infuzia împreună cu pulberea. Luați de 3 ori pe zi la mese.
CONTRAINDICAȚII
Sarcina, alăptarea, hipersensibilitatea la plantă.
CARACTERISTICILE PLANTEI
Salacja (Salacia reticulata) este o plante lemnoasă din familia Celastraceae. Provine din Sri Lanka, dar sortimentul său actual se extinde în multe țări asiatice. Poate fi găsit în pădurile tropicale, unde țese copaci locali. Produce frunze lanceolate și flori galbene mici, colectate în inflorescențe de 2-8 bucăți. Florile polenizate se transformă în fructe portocalii sferice. Rădăcina de salacja seamănă cu rizomul de ghimbir sau turmeric. Interiorul său este de culoare maro-roșiatică.