Rizom de turmeric - Curcuma longa - 250g întreg

AR76285

Ingrediente: rizom de turmeric - Curcuma longa - 250g
întregi Clasificare: Ierburi

în stoc

62 lei

Informatii

Ingrediente: rizom de turmeric - Curcuma longa - 250g
întregi Clasificare: Ierburi

Turmericul (Curcuma longa) este cunoscut și sub numele de turmeric, turmeric Zohara sau șofran indian. Este un condiment galben intens cu gust amar care este cunoscut în Asia de Sud-Est încă din cele mai vechi timpuri. Până în prezent, este utilizat pe scară largă în bucătărie, în medicina tradițională și modernă, precum și un colorant natural, căruia i s-a atribuit simbolul E100.

Turmericul este subiectul multor studii științifice. S-a observat de mult timp că indienii care îl consumă în mod regulat rareori se îmbolnăvesc de cancer și, în plus, se caracterizează prin cea mai mică incidență a bolii Alzheimer din lume.


Proprietăți pentru sănătate
Turmericul este bogat în curcuminoizi - substanțe bioactive puternice care s-au dovedit a avea multe proprietăți valoroase. Cea mai importantă dintre acestea este curcumina, care este responsabilă pentru culoarea galbenă a turmericului.


Consumul regulat de turmeric:

Este o completare perfectă a unei diete protectoare împotriva mutațiilor și atunci când este expus la agenți cancerigeni, îmbunătățește funcționarea sistemului digestiv prin stimularea secreției de bilă și sucuri digestive, ajută la menținerea nivelului normal de colesterol și trigliceridele în sânge, reducând astfel riscul de boli de inimă, are un efect protector asupra sistemului nervos și poate preveni dezvoltarea bolilor neurodegenerative. Beneficiile turmericului pot fi resimțite de persoanele care suferă de probleme digestive și boli gastro-intestinale, cum ar fi dispepsia, sindromul colonului iritabil, colita ulcerativă și boala Crohn. De asemenea, merită luată în considerare includerea turmericului în dieta vârstnicilor, a bolii Alzheimer, precum și a persoanelor predispuse la depresie și muncă mentală. Persoanele cu colesterol anormal și boli de inimă ar trebui să consume turmeric.

COMPOZIȚIE
100% rizom uscat. Materie primă de cea mai înaltă calitate.

INSTRUCȚIUNI DE UTILIZARE
Turmeric este un adaos foarte comun la felurile de mâncare din Orientul Îndepărtat și Mijlociu. Face parte dintr-un amestec de condimente pentru curry și este folosit în mâncărurile cu curry. Poate fi folosit cu succes și în mâncăruri slovace și europene.
Turmeric este potrivit pentru supe, sosuri și toate tipurile de carne. Se potrivește perfect cu peștele și elimină mirosul său caracteristic. Este recomandabil să adăugați turmeric la gătit orez, terci, legume, linte și alte leguminoase. De asemenea, se potrivește bine cu terci, clătite și alte feluri de mâncare dulci. Turmericul va da oricărui fel de mâncare o culoare frumoasă, caldă, gălbuie, care poate fi folosită la coacerea pâinii, prăjiturilor și produselor de patiserie, precum și la umpluturi, de exemplu, în găluștele rusești. Poate fi adăugat și la iaurt, maioneză și muștar și poate fi presărat chiar și pe sandvișuri. Turmeric ideal cu condimente precum ghimbir, coriandru, chimen, scorțișoară, cardamom, usturoi, piper și boia.
Întregul rizom păstrează gustul și aroma condimentului pentru o perioadă mai lungă de timp. Îl puteți adăuga în oală ca întreg, dar cel mai bine este măcinat imediat înainte de utilizare. Turmericul trebuie folosit cu precauție în bucătărie, deoarece excesul său poate crea un gust amar în alimente. Doza optimă pentru un bol mic este un sfert de linguriță, iar pentru cele mai mari, puteți adăuga o jumătate de linguriță.
Turmeric poate fi folosit pentru a promova sănătatea ca supliment zilnic. În acest scop, zilnic se consumă zilnic o jumătate până la o linguriță întreagă de turmeric. Trebuie combinat cu un praf generos de piper sau ardei dulce sau iute si o lingurita de ulei de masline.

SYNERGIA
Condimentele și uleiul de măsline cresc absorbția componentelor bioactive curmerice de până la 2.000 de ori.

CARACTERISTICILE PLANTEI
Turmeric este obținut din rizomii Curcuma longa, o plantă perenă asiatică aparținând familiei ghimbirului. Se găsește în principal în climatele subtropicale, motiv pentru care majoritatea culturilor se găsesc în Asia de Sud-Est, adică India, Sri Lanka, China, Java, Taiwan, Indonezia, Thailanda și Filipine. Se găsește și în Peru și Australia. Rizomul turmericului are 2,5 până la 7 cm lungime și 2,5 cm în diametru. Rizomul este înconjurat de o piele groasă, maro aurie și este intens portocaliu în interior. După recoltare, rizomul este uscat și vândut întreg sau în formă măcinată. Turmericul crește până la 1 m lungime. Are un peduncul drept, neramificat, pe care cresc capete de flori alb-roz. Tulpina este înconjurată de frunze lungi, de jumătate de metru.

Informácie k bylinám

Pentru mai multe informații despre utilizarea în medicina naturistă tradițională, trebuie să vă trimitem la herbar sau la surse externe de pe Internet sau din literatură. Consultați un specialist în plante medicinale înainte de utilizare. Conform regulamentului în vigoare în prezent al Comisiei Europene nr. 1924/2006, nu este posibil să se facă mențiuni neautorizate de sănătate sau nutriționale pentru produse, care nu au fost aprobate de Comisia Europeană sau de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară. O mențiune de sănătate înseamnă o declarație care implică sau dă impresia că acestea sunt efecte terapeutice asupra organismului uman. Acest produs este comercializat în Slovacia ca extract din plante și materie primă pentru prelucrare ulterioară. Nu are efecte diagnostice sau medicinale aprobate și nu este un medicament. A nu se păstra la îndemâna copiilor. A se păstra într-un loc răcoros, uscat și întunecat. Termenul de valabilitate minim este indicat pe ambalaj.

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

30 other products in the same category: