AR118605
Ingrediente: Artemisia argyi – 50g tăiat
Clasificare: Ierburi
în stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Pelin argyi (Artemisia argyi) este cunoscut și sub numele de pelin chinezesc. Este o plantă care a fost folosită în medicina tradițională chineză de mulți ani. A fost folosit și în bucătăria asiatică ca condiment și vopsea verde. Chinezii îl numesc ài yè, iar japonezii îl numesc gaiyou.
Pelinul Argyi disponibil în magazinul nostru provine din propriile noastre culturi din Polonia Mare. Nu folosim îngrășăminte artificiale sau produse chimice de protecție a plantelor.
Potrivit TČM, pelinul chinezesc are proprietăți de încălzire și un gust amar-picant. Afectează meridianele ficatului, splinei și rinichilor. Anterior, a fost folosit ca expectorant, antipiretic și dezinfectant. O infuzie din frunzele sale era băută pentru tuse, răceli și astm. De asemenea, a fost recomandat femeilor infertile sau femeilor cu menstruație abundentă ca mijloc de creștere a alimentării cu sânge a sistemului reproducător.
În scopuri culinare, argyi a fost folosit proaspăt și uscat. Planta sa a fost folosită pentru a aromatiza carnea și peștele, precum și pentru a aromatiza alcoolul. De asemenea, a fost folosit pentru fabricarea berii înainte de introducerea hameiului. Chinezilor le plăcea să-l adauge și la gnocchi, orez, diverse fripturi dulci și sărate, dar și la ceaiuri și vinuri.
Pelinul este, de asemenea, un element important al moxibustiei, un tratament tradițional chinezesc care implică încălzirea punctelor de acupunctură cu moxa încălzită. Moxa este pelin care este format în diferite forme pentru a facilita tratamentul. Adesea seamănă cu o țigară. Moxoterapia poate fi un supliment sau o alternativă la acupunctură.
Beneficii pentru sănătate:
Artemisia argyi conține ingrediente active, cum ar fi tujona și substanțe volatile care ajută la scăderea bacteriilor nedorite (de exemplu, S. aureus, B. typhi, E. coli, B. subtilis, Pseudomonas), ciuperci și paraziți de pe suprafața pielii.
COMPOZIȚIE
Pelin argyi (Artemisia argyi) 100%. Calitate superioară!
DOZARE ȘI MOD DE UTILIZARE
Infuzie:
Se toarnă 1-2 lingurițe de plantă cu un pahar cu apă clocotită sau lapte, se acoperă și se infuzează timp de 10 minute.
Pentru uz extern.
tinctură:
1:5, alcool 60%. Macerați timp de 2 săptămâni, filtrați.
CONTRAINDICAȚII
Sarcina, alăptarea, hipersensibilitatea la pelin.
CARACTERISTICILE PLANTEI
pelin chinezesc este o plantă erbacee din familia Asteraceae. Zonele sale originale sunt China, Japonia, Mongolia și Orientul Îndepărtat al Rusiei. Această plantă este xerofită, ceea ce înseamnă că poate crește în condiții extrem de uscate și destul de dure, cum ar fi versanții stâncoși sau stepele. Crește până la 1 m înălțime. Are frunze aromate, cu pene, care seamănă cu frunzele de morcov. Produce flori mici, galben deschis.