AR88896
Ingrediente: Rădăcină de lemn dulce - Glycyrrhiza glabra - 100g măcinată
Clasificare: Ierburi
în stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Ingrediente: Rădăcină de lemn dulce - Glycyrrhiza glabra - 100g măcinată
Clasificare: Ierburi
Lemnul dulce (Glycyrrhiza glabra) este o plantă uimitoare cu proprietăți interesante pentru sănătate. Acest lucru este legat în principal de dulceață cu un gust specific și culoare neagră. Rădăcina de lemn dulce este dulce în mod natural datorită prezenței glicirrizinei, care este de 50 de ori mai dulce decât zahărul. Medicamentele bioactive sunt cunoscute pentru efectele lor pozitive asupra tractului gastro-intestinal, a sistemului respirator și a sistemului reproducător feminin.
Lemnul dulce se găsește în Europa și Asia, iar istoria sa datează din cele mai vechi timpuri. A fost folosit inițial pentru a trata multe afecțiuni, de la răceli și disconfort al tractului digestiv, boli hepatice și inflamații. Este una dintre cele mai importante plante din medicina tradițională chineză.
Proprietăți care promovează sănătatea
Poate sprijini tratamentul ulcerului gastric
Rădăcina de lemn dulce a fost folosită de mult timp în tratamentul ulcerului gastric în medicina naturală în țările europene și asiatice. Într-unul dintre testele de laborator, au fost analizate substanțele conținute în extractul de rădăcină de lemn dulce. S-a demonstrat că inhibă creșterea Helicobacter pylori, care este o cauză majoră a ulcerului gastric. Important este că constituenții lemnului dulce au arătat activitate împotriva H. pylori rezistent la antibiotice. Această trăsătură a fost testată la șoareci care au dezvoltat ulcere gastrice cu etanol. Extractul de rădăcină de lemn dulce a avut o contribuție semnificativă la suprimarea ulcerației în peretele stomacului și a fost mai eficient decât medicamentele tipice utilizate pentru tratarea ulcerelor.
Ameliorează simptomele tusei și astmului
Lemn dulce a fost folosit pentru problemele de mai sus încă din cele mai vechi timpuri. Cercetările medicale moderne au arătat că ingredientele active conținute în lemn dulce au efecte antiinflamatorii similare cu cele ale medicamentelor steroizi, care inhibă răspunsul imun și blochează secreția de mucus în tractul respirator. Ca urmare, elimină eficient tusea, ameliorează simptomele astmului și previn supraproducția de leucotriene, care sunt responsabile de reacțiile astmatice și alergice.
Poate atenua efectele negative ale menopauzei
Substanțele conținute în lemn dulce afectează reglarea hormonilor sexuali feminini și pot reduce astfel frecvența și intensitatea bufeurilor la femei în timpul menopauzei. A fost efectuat un studiu care a implicat 90 de femei cărora li s-a administrat extract de lemn dulce timp de 8 săptămâni. O reducere a simptomelor negative și o reducere a frecvenței apariției acestora a fost observată după numai 2 săptămâni.
Poate ameliora simptomele bolilor de piele
Utilizarea externă a lemnului dulce poate fi utilă în ameliorarea simptomelor eczemei și dermatitei atopice. Cercetările moderne au arătat că substanțele conținute în rădăcinile de lemn dulce ameliorează eficient umflarea, roșeața și mâncărimea pielii cu o utilizare regulată.
INGREDIENTE:
100% rădăcină de lemn dulce. Rădăcina de lemn dulce conține aproximativ 150 de substanțe bioactive. Cea mai importantă dintre ele este glicirizina, care este responsabilă pentru gustul dulce al rădăcinii. Ingredientele active rămase pot fi împărțite în trei categorii: flavonoide, cumarine și stilbeneroide și triterpene.
MOD DE UTILIZARE:
Rădăcina de lemn dulce are un gust foarte dulce, asemănător anasonului, cu o aromă amară sărată. Cu cât rădăcina rămâne mai mult în apă, cu atât își dă aroma mai intensă. Cel mai bine este să pregătiți un decoct de rădăcină de lemn dulce. Este suficient să turnați apă clocotită și să aburiți aproximativ 5 minute - merită să ajustați cantitatea de lemn dulce și durata de gătire în funcție de propriile preferințe.
Un vârf de decoct de lemn dulce merită adăugat la ceai pentru a-i da un gust interesant și dulce. Lemnul dulce se potrivește perfect cu ceaiurile din plante, ceaiurile de condimente și ghimbirul. Nu este foarte potrivit pentru ceaiuri de fructe și suc de lămâie.
Rădăcina de lemn dulce este, de asemenea, potrivită pentru mestecat. Rădăcina uscată trebuie păstrată într-un recipient bine închis. Îl puteți păstra foarte mult timp.
Contraindicații:
Lemnul dulce crește tensiunea arterială, deci nu trebuie utilizat de persoanele cu hipertensiune arterială!
Persoanele care suferă de boli de inimă, diabet, boli de rinichi, boli hepatice și hipopotasemie nu trebuie să ia lemn dulce.
Nu este bine să mănânci lemn dulce seara, deoarece poate interfera cu adormirea.
Lemnul dulce nu trebuie utilizat pentru o perioadă lungă de timp. Luați o pauză după 4 săptămâni de utilizare.
Aportul excesiv de lemn dulce poate provoca efecte secundare, cum ar fi creșterea nivelului de aldosteron, dureri de cap, oboseală, hipertensiune arterială și retenție de apă.
CARACTERISTICILE PLANTEI
Regiunea nativă a lemnului dulce este țările mediteraneene, părțile sudice și centrale ale Rusiei și Orientul Mijlociu. În China, putem întâlni lemn dulce chinezesc cu aceleași proprietăți. Atinge o înălțime de până la 1,5 m, are vârfuri mici în care există 3 sau 4 semințe. Se folosește o rădăcină, care poate ajunge până la 1 m sub pământ, creând o rețea de rizomi. Rădăcina, atunci când este uscată, arată ca o bucată mică de lemn, este tare și fibroasă, are un diametru de aproximativ 1 cm. Este galbenă în centru și are o piele maro deschis. Se găsește în formă tăiată, măcinată sau întreagă.