Mirt - Myrtus communis - 250g întreg

AR76474

Ingrediente: Mirt - Myrtus communis - 250g
Clasificare: Ierburi

în stoc

67 lei

Informatii

Ingrediente: Mirt - Myrtus communis - 250g
Clasificare: Ierburi

Mirtul comun (Myrtus communis) poate fi util pentru tuse și dificultăți de respirație, deoarece dilată și relaxează căile respiratorii. În plus, are un efect pozitiv asupra digestiei și funcției intestinale. Conține substanțe cu proprietăți antiseptice și antioxidante, iar aroma sa poate fi folosită în bucătărie.

Mirtul este originar din Marea Mediterană, unde a jucat un rol important în cultura civilizațiilor antice. Grecii au dedicat această plantă zeiței Afrodita. Coroanele de mirt au fost purtate de judecători ca simbol al onoarei și autorității și au împodobit capetele câștigătorilor olimpici înainte de apariția coroanelor de lauri. Miresele le purtau pentru a atrage norocul și fertilitatea, iar acest obicei poate fi găsit și astăzi în unele țări mediteraneene. Biblia descrie mirtul ca fiind un simbol al păcii, bucuriei și nemuririi. În cultura evreiască, mirtul este considerat una dintre plantele Edenului și este consumat în timpul festivalului Sukkot.Medicina tradițională mediteraneană folosea o infuzie de frunze de mirt pentru dureri de stomac, constipație, diaree, poftă de mâncare slabă și tuse. Au fost administrate pacienților cu gripă, răceală sau astm și au fost, de asemenea, utilizate extern pentru dezinfectarea rănilor și spălarea leziunilor cutanate pentru a accelera vindecarea acestora.


Proprietăți pentru sănătate:
susține apărarea naturală a organismului în caz de infecții bacteriene și virale și infecții fungice
are efect antiseptic
facilitează respirația astmaticilor prin efect diastolic asupra bronhiilor
acționează ca un expectorant și calmează tusea
are efect benefic asupra digestiei
stimulează mișcările intestinale și reglează mișcările intestinale
crește pofta de mâncare
are efect benefic asupra pielii și mucoaselor
promovează vindecarea rănilor.

aplicație

Intern:
susceptibilitate la infecții și infecții
tuse și probleme respiratorii
congestie nazală și sinusuri
sistem digestiv slăbit
digestie lentă
apetit scăzut

Extern:
piele sensibilă predispusă la acnee
pete
tăieturi, abraziuni
clătire de gură
îngrijire intimă

INGREDIENTE
Mirt comun - frunze uscate 100%. Materia primă de cea mai înaltă calitate!
Uleiul volatil de mirt conține alfa-pinen, cineol, acetat de mirtenil, nerol, camfen, mirtenol și geraniol. Frunzele conțin, de asemenea, flavonoide, taninuri, lactone și taninuri.


>DOZARE ȘI APLICARE

Ceai de mirt:
Se toarnă 1 lingură de ierburi cu un pahar cu apă clocotită. Se infuzează acoperit timp de 10-15 minute, apoi se scurge. Consumați 2 pahare pe zi. Planta poate fi fiartă și în lapte.


tinctură:
Raport de aspect 1:4. Alcool 40-60%. Macerați timp de 7 zile. Luați 5 ml (1 linguriță) de 1-2 ori pe zi. Amestecați cu puțină apă, lapte sau miere înainte de a o lua.
Infuzia și tinctura pot fi folosite extern pentru a spăla pielea feței și corpului, organelor genitale și anusului, pentru a clăti gura și gâtul.


Culinary:
Aroma unică a frunzelor de mirt merită profitată în bucătărie. Le puteți folosi ca condiment pentru supe, mâncăruri din carne și legume. Doar un mic vârf este suficient, deoarece aroma frunzelor este intensă și gustul este amar.

CONTRAINDICAȚII
Sarcina și alăptarea, hipersensibilitate la mirt.

CARACTERISTICILE PLANTEI
Mirtul comun aparține familiei mirtului. Este originar din Marea Mediterană, unde apare în mod natural în țările din sudul Europei și Africa de Nord. De asemenea, s-a răspândit în Africa de Sud, unde a fost dus. Îi plac climatele calde, soarele și solurile acide și umide. În Slovacia, poate fi cultivat doar ca plantă de apartament, deoarece îngheață iarna.
Mirtul este de obicei un arbust, dar poate lua și forma unui copac mic. Atinge o înălțime de până la 5 m. Întreaga plantă are un miros plăcut care provine din conținutul de uleiuri volatile. Frunzele de mirt sunt de formă ovoidală sau lanceolată, cu vârfuri ascuțite. Suprafața lor este strălucitoare și sunt piele la atingere. Florile albe de mirt atrag atenția, deoarece din centrul lor iese un mănunchi bogat de stamine, care sunt mai lungi și aproape acoperă petalele din spate. Fructele de mirt sunt fructe de pădure ovale, albastru închis, care sunt consumate crude sau uscate.

Informácie k bylinám

Pentru mai multe informații despre utilizarea în medicina naturistă tradițională, trebuie să vă trimitem la herbar sau la surse externe de pe Internet sau din literatură. Consultați un specialist în plante medicinale înainte de utilizare. Conform regulamentului în vigoare în prezent al Comisiei Europene nr. 1924/2006, nu este posibil să se facă mențiuni neautorizate de sănătate sau nutriționale pentru produse, care nu au fost aprobate de Comisia Europeană sau de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară. O mențiune de sănătate înseamnă o declarație care implică sau dă impresia că acestea sunt efecte terapeutice asupra organismului uman. Acest produs este comercializat în Slovacia ca extract din plante și materie primă pentru prelucrare ulterioară. Nu are efecte diagnostice sau medicinale aprobate și nu este un medicament. A nu se păstra la îndemâna copiilor. A se păstra într-un loc răcoros, uscat și întunecat. Termenul de valabilitate minim este indicat pe ambalaj.

30 other products in the same category: