AR79539
Ingrediente: Rădăcină de Punarnava - Boerhavia diffusa - 100g măcinată
Clasificare: Ierburi
în stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Ingrediente: Rădăcină de Punarnava - Boerhavia diffusa - 100g măcinată
Clasificare: Ierburi
Punarnava (Boerhaavia diffusa) este o plantă indiană cunoscută pentru efectul său excelent asupra stării ficatului și rinichilor. Ambele organe sunt responsabile pentru curățarea și detoxifierea organismului, iar slăbiciunea lor înseamnă o scădere a vitalității, energiei și imunității. Numele punarnava înseamnă literalmente nou din nou și se referă la proprietățile revitalizante și de întinerire ale acestei plante. În trecut, această plantă a fost folosită ca excipient în diabet și icter și ca diuretic și potențiator al rinichilor. Medicina ayurvedică prețuiește și folosește această plantă până în prezent. Frunzele sale tinere sunt, de asemenea, folosite ca culinar - sunt consumate în India ca legumă.
Proprietăți pentru sănătate:
Punarnava are un efect benefic asupra ficatului: îl întărește și îl ameliorează, îi susține activitatea, îmbunătățește procesele de detoxifiere care au loc în ficat datorită prezenței antioxidanților puternici și, de asemenea, promovează regenerarea celulelor și țesuturilor hepatice. Stimulează producția și secreția de bilă, ceea ce ajută și la îmbunătățirea digestiei.
Are grijă de sănătatea sistemului urinar: are efect diuretic și susține funcția renală, favorizează spălarea depunerilor din rinichi și tractul urinar, susține organismul în lupta împotriva infecțiilor tractului urinar.
Promovează mobilitatea și flexibilitatea adecvată a articulațiilor.
Ajută la detoxifierea organismului.
Limitează absorbția carbohidraților și astfel ajută la menținerea nivelului normal de glucoză din sânge.
Antioxidanții conținuți în punarnava inhibă procesul de îmbătrânire a organismului și protejează celulele de efectele nocive ale stresului oxidativ.
APLICARE:
ficat supraîncărcat
rinichi slabi
organism
oboseală și slăbiciune generală
perioadă de recuperare
INGREDIENTE:
Punarnava - 100% rădăcină. Materie primă de cea mai înaltă calitate!
DOZARE ȘI INSTRUCȚIUNI DE UTILIZARE
Punarnava - ceai (rădăcină tăiată):
Decoct: Se toarnă 1 lingură de rădăcini cu un pahar cu apă, se aduce la fierbere și se fierbe timp de 20 de minute. Melodie. Bea un pahar dimineața și seara.
Pulbere Punarnava:
cooking
Se toarnă 1 lingură de rădăcină măcinată cu un pahar cu apă, se aduce la fierbere și se gătește timp de 20 de minute. Melodie. Bea un pahar dimineața și seara.
Oral
Rădăcina punarnava măcinată poate fi administrată pe cale orală sau transformată în ceai.
Doza zilnică recomandată de rădăcină măcinată este de 2 până la 7 g. Porțiile peste 3 g sunt cel mai bine împărțite în doze mai mici.
Înainte de utilizare, pulberea trebuie diluată cu apă sau amestecată cu iaurt, suc, smoothie sau miere.
Contraindicații
Sarcina, alăptarea, hipersensibilitatea plantelor.
Utilizarea punarnava în timpul gripei și răcelii nu este recomandată datorită proprietăților sale imunosupresoare.
CARACTERISTICILE PLANTEI:
Se găsește în India, insulele Oceanului Pacific și sudul Statelor Unite. Preferă climatele calde tropicale și temperate. O trăsătură distinctivă sunt fructele mici lipicioase care cresc lângă sol. Boerhaavia diffusa este o plantă cățărătoare, iar lăstarii săi ajung până la 1 m lungime. Sunt roșiatice și răspândite radial pe sol, motiv pentru care această plantă este uneori numită păianjen roșu. Frunzele sale sunt de culoare verde închis și groase, au o suprafață lucioasă și sunt în formă de inimă sau ou. Florile Punarnava sunt atât de mici încât trebuie să le privești sub lupă pentru a le recunoaște. Sunt de culoare violet și în formă de pâlnie, cu un pistil roz care iese în centru și câteva stamine galbene. Fructele acestei plante sunt de culoare verde deschis, ovale și acoperite cu picături lipicioase.