AR76849
Ingrediente: Reishi - Ganoderma lucidum - 50g măcinat
Clasificare: Ierburi
în stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Ingrediente: Reishi - Ganoderma lucidum - 50g măcinat
Clasificare: Ierburi
Reishi (Ganoderma lucidum) este numele japonez pentru ciuperca divină a nemuririi. Efectul neprețuit al ciupercilor reishi asupra sănătății a fost descoperit și a început să fie folosit în urmă cu 4.000 de ani, iar medicina tradițională chineză l-a clasificat ca fiind unul dintre cele mai importante elemente ale sale. Reishi este cunoscut și sub alte denumiri: în China sub numele de ling zhi și în Japonia sub numele de mannentake.
Cercetările privind proprietățile ciupercilor reishi se desfășoară de mai bine de 30 de ani. Publicațiile anterioare sugerează că consumul regulat al acestor ciuperci poate susține rezistența organismului și poate completa tratamentul multor boli. Mai presus de toate, însă, se spune că aceste ciuperci restabilesc homeostazia organismului și normalizează activitatea organelor și, în același timp, nu provoacă efecte secundare și nu prezintă toxicitate.
proprietăți de promovare a sănătății
ciupercile Reishi conțin o serie de substanțe bioactive cu un impact documentat asupra sănătății umane. Cele mai importante dintre acestea sunt polizaharidele, peptidoglicanii și triterpenele. Polizaharidele prezente în reishi sunt beta-D-glucani, molecule incluse în fracțiunea solubilă a fibrelor. Proprietățile lor pro-sănătate sunt deja destul de bine cunoscute, motiv pentru care sunt utilizate într-o măsură sporită în industria farmaceutică.
Susținerea sistemului imunitar:
Substanțele prezente în reishi au capacitatea de a stimula răspunsul sistemului imunitar. Într-unul dintre studiile efectuate pe pacienți cu cancer, s-a demonstrat că aportul zilnic de extract de reishi duce la îmbunătățirea imunității la 80% dintre indivizi. Au fost observate niveluri crescute de factori imuni (interleukină IL-2 și IL-6, interferon gamma) și activitate a celulelor NK. Pacienții au observat, de asemenea, o îmbunătățire a calității vieții lor. Studiile pe animale raportează că extractul de reishi stimulează dezvoltarea și proliferarea celulelor imune și stimulează activitatea acestora.
Efect pozitiv asupra metabolismului carbohidraților
Datorită prezenței beta-glucanilor, ciuperca reishi promovează metabolismul corect al carbohidraților și poate afecta reducerea nivelului de glucoză în Sânge. Acest lucru a fost dovedit de studiile care utilizează beta-glucani izolați din reishi. Pacienții cu diabet zaharat de tip 2 au luat extractul timp de 12 săptămâni. După acest timp, glicemia la repaus alimentar și nivelul hemoglobinei glicate a scăzut semnificativ la subiecți.
Efect pozitiv asupra sistemului cardiovascular
Acțiunea combinată a triterpenelor și beta-glucanilor înseamnă că consumul de reishi poate scădea tensiunea arterială și nivelul colesterolului din sânge. Studiile clinice au arătat că o îmbunătățire a parametrilor lipidici a apărut în medie la 70% dintre pacienții cu utilizare zilnică de reishi, în timp ce o scădere a presiunii a fost observată la până la 80% dintre indivizi.
Efect pozitiv asupra funcției hepatice
Numeroase studii pe animale au arătat că că extractele de reishi pot acționa pentru a proteja ficatul. Extractele utilizate pe cale orală înainte de a induce leziuni hepatice reduc semnificativ daunele cauzate de substanțele chimice. Într-un studiu, extractul de reishi a fost administrat șobolanilor cu ciroză hepatică, ceea ce a dus la o îmbunătățire semnificativă după o lună.
APLICAȚII:
Imunitate slăbită
Oboseală cronică
Stresul și tensiunea nervoasă crescută
Probleme de adormire
AJUTOR ȘI PREVENIRE DZANIE
terapii pentru cancer, diabet, hipertensiune, hipercolesterolemie, ateroscleroză, boli hepatice, infecții virale și bacteriene
COMPOZIȚIE
ciupercă Reishi 100%. Materie primă de cea mai înaltă calitate.SINERGIE
:
Vitamina C
mod de utilizare
Pulberea de ciuperci Reishi se administrează pe cale orală cu apă. Cel mai bine se ia dimineața pe stomacul gol și în timpul zilei înainte de mese. Merită să includeți un supliment de vitamina C care îmbunătățește absorbția substanțelor bioactive conținute în reishi.
Exemplu de utilizare:
decoct
2-5 g de pulbere turnați un pahar cu apă clocotită, lăsați acoperit timp de 10 minute. Bea o jumătate de pahar de două ori pe zi înainte de mese.
Este o idee bună să începeți cu o cantitate mai mică și să o creșteți treptat la fiecare câteva zile, după cum este necesar.
În funcție de scopul utilizării, efectele reishi pot fi vizibile după 3 zile sau după câteva săptămâni. Reishi trebuie utilizat în mod regulat.
Contraindicații:
Persoanele care iau medicamente antidiabetice, hipotensive, pentru scăderea colesterolului și antiplachetare ar trebui să fie atente. Utilizarea ciupercilor reishi poate afecta reducerea nivelului de glucoză și colesterol din sânge, tensiunea arterială și inhibarea agregării trombocitare. Persoanele cu boli autoimune nu ar trebui să folosească reishi - efectul lor imunostimulator poate agrava simptomele bolii. Efectele Reishi asupra femeilor însărcinate și care alăptează și copiilor nu au fost studiate, dar unii susțin că sunt complet sigure. În acest caz, consultați utilizarea ciupercii cu un medic sau fitoterapeut.
CARACTERISTICILE PLANTELOR
Această ciupercă se găsește pe toate continentele, cu excepția Antarcticii. Reishi crește singur sau în stări, cel mai frecvent pe trunchiurile și părțile inferioare ale copacilor morți, de obicei foioase. Pălăria de ciupercă Reishi are un diametru de 8 până la 25 cm. Forma este semicirculară, dar marginile sale sunt neregulate. Culoarea reishi se întunecă odată cu vârsta. Ciupercile tinere devin galbene strălucitoare și apoi devin violet sau chiar negru și roșu. Suprafața sa este neuniformă și strălucitoare, motiv pentru care a fost numită cândva lăcuită lucioasă. Ciuperca reishi crește dintr-o tulpină cilindrică care poate avea până la 15 cm lungime.