AR77948
Ingrediente: Rădăcină de ginseng siberian - Eleutherococcus senticosus - 100g măcinat
Clasificare: Ierburi
în stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Ingrediente: Rădăcină de ginseng siberian - Eleutherococcus senticosus - 100g măcinat
Clasificare: Ierburi
Ginsengul siberian (Eleutherococcus senticosus) este o plantă minunată care întărește organismul și dă energie. Eleuterozidele conținute în rădăcini stimulează sistemul nervos central, cresc abilitățile de adaptare ale organismului și cresc performanța mentală și fizică. Ele îmbunătățesc bunăstarea generală.
Ginsengul siberian este similar cu acțiunea ginsengului real (Panax ginseng). Crește în Siberia de Est, China, Coreea și Japonia. Medicina tradițională din aceste regiuni îl folosește de mai bine de 4000 de ani ca mijloc de creștere a vitalității și energiei vitale, antidepresiv, stimulare, creștere a rezistenței și imunității. În medicina tradițională chineză, ginsengul siberian se numește cì wǔji, iar în Rusia eleutherokokk koljucij.
ginseng siberian, datorită eleuterozidelor conținute în acesta:
Adaugă energie și înlocuiește perfect cafeaua
Crește rezistența organismului
Crește activitatea vitală și motivația
Crește rezistența organismului la stres și abilitățile sale de adaptare
Crește capacitatea fizică și intelectuală
Crește concentrarea și abilitățile cognitive, îmbunătățește memoria
Îmbunătățește starea de spirit
Crește libidoul
Susține sistemul imunitar
Promovează detoxifierea organismului
APLICAȚII
Ginsengul siberian este un stimulent excelent pentru minte și corp. Poate fi folosit zilnic pentru a crește nivelul general de energie și starea de spirit, pentru a crește eficacitatea muncii intelectuale și a învățării sau pentru a stimula înainte de un antrenament. Ginsengul siberian este recomandat studenților și sportivilor, persoanelor cu activitate ridicată, vârstnicilor, persoanelor cu tulburări de memorie, dificultăți de învățare și concentrare, slăbiți și obosiți cronic, predispuși la infecții, obosiți rapid, ineficienți.
CUM SE UTILIZEAZĂ
Ginsengul siberian poate fi folosit în mai multe moduri:
faceți o tinctură
mestecă câteva minute
fă-ți o ceașcă de ceai
măcină și mănâncă în capsule
Decoction
Se toarnă 1-2 linguri de materie primă cu 1 cană de apă clocotită, se lasă 45 de minute și se strecoară. Se bea 100-200 ml de decoct dimineața și după-amiaza.
Tincture
Raport 1:3, materie primă măcinată și 40% alcool sau vin roșu sau alb sec. Macerați timp de 2 săptămâni. Consumați 1 pahar o dată pe zi, de preferință dimineața.
INGREDIENTE:
rădăcină de ginseng siberian 100%. Materia primă de cea mai înaltă calitate!
Cele mai importante ingrediente active sunt eleuterozidele A, B, B1, C, D, E, F. Acestea sunt compuși aparținând glucozidelor, galactozidelor și glucopiranozidelor.
Contraindicații:
ginsengul siberian nu trebuie utilizat de pacienții cu hipertensiune arterială și aritmie, insomnie sau femei însărcinate. Nu dați ginseng siberian nici copiilor.
Nu este recomandat să folosiți ginseng după-amiaza, deoarece efectul său stimulator durează mult timp și poate interfera cu somnul.
INTERACȚIUNI:
Ginsengul siberian poate spori efectul medicamentelor antidiabetice și anticoagulante. În plus, îmbunătățește semnificativ efectul cofeinei - nu o combinați cu cafeaua!
Efecte secundare:
Dozele mari de ginseng siberian pot provoca insomnie, o creștere semnificativă a tensiunii arteriale, bătăi neregulate ale inimii, anxietate, iritabilitate și amețeli.
CARACTERISTICILE PLANTELOR
Ginsengul siberian aparține familiei araliowatych. După cum indică și numele său comun, apare în Siberia, în special în est, de unde provine și el. În prezent, poate fi găsit și în sud-estul Chinei, Japonia, Coreea și în apropierea orașelor rusești: Vladivostok și Khabarovsk. Este cultivat cel mai adesea în pădurile de conifere montane și mixte, formând ciorchini mici. Uneori apare în pădurile de stejar sau la poalele stâncilor. Ginsengul siberian este un arbust care crește până la 2 m înălțime. Are o varietate groasă, cilindrică, cu o structură fibroasă. Suprafața butașilor este acoperită cu o scoarță groasă de culoare maro închis, iar interiorul este alb-crem. Rădăcinile care cresc din partea de jos a butașilor arată similar. Sunt puțin mai subțiri, iar lungimea lor ajunge la 15 cm. Frunzele de ginseng au cinci degete și constau din frunze ovale. Tulpina este lemnoasă. Florile sunt foarte mici și albe, constau din cinci petale și cresc pe tulpini mari și lungi pentru a forma inflorescențe sferice. În locul lor, se formează fructe asemănătoare murelor. De aproape, se poate observa că acestea sunt capete de fructe compuse din fructe negre adiacente.