Scoarță de mesteacăn - Betula verrucosa - 250g tocat

AR75908

Ingrediente: Scoarță de mesteacăn - recoltare manuală - Betula verrucosa - 250g tocat
Clasificare: Ierburi

în stoc

36 lei

Informatii

Ingrediente: Scoarță de mesteacăn - recoltare manuală - Betula verrucosa - 250g tocat
Clasificare: Ierburi

Coaja de mesteacăn (Cortex Betulae) are proprietăți cosmetice și medicinale interesante. Este bine cunoscut în medicina tradițională în țările cu climă mai rece din emisfera nordică, în special în Scandinavia, Asia de Nord și Canada. Indienii nord-americani foloseau scoarța de mesteacăn ca analgezic și ca agent de vindecare a rănilor. În Asia și Scandinavia, scoarța este folosită pentru a îmbunătăți starea pielii și pentru a ajuta la răceli, gripă și pneumonie.

Coaja de mesteacăn folosită în plante medicinale este de fapt doar un strat protector subțire, exterior de scoarță. Se recoltează dintr-un copac prin tăierea verticală a scoarței cu un cuțit ascuțit. Apoi este stabilit de-a lungul tăieturii și îndepărtat de-a lungul perimetrului. Aceasta înseamnă că doar stratul exterior se va desprinde, în timp ce cel interior va rămâne intact.


Proprietăți pentru sănătate:
Cele mai importante substanțe bioactive din scoarța de mesteacăn sunt betulina, care îi conferă culoarea albă, acidul betulinic și lupeolul.

Efect pozitiv asupra imunității
Substanțele active conținute în scoarța de mesteacăn, în special betulina, au efect antimicrobian. Datorită acestui fapt, susțin apărarea organismului împotriva infecțiilor virale și bacteriene și a micozelor.

Efectul pozitiv asupra ficatului
Betulin are un efect benefic asupra ficatului prin promovarea producției și secreției de bilă. De asemenea, protejează acest organ prin prevenirea daunelor chimice.

Efectul pozitiv asupra tractului digestiv
Betulina prezentă în scoarța de mesteacăn are un efect protector asupra pereților tractului digestiv. Calmează ulcerele, neutralizând în același timp aciditatea sucului gastric, ameliorând astfel durerea cauzată de ulcere.

Efectul pozitiv asupra metabolismului
Studiile pe animale au arătat că betulina afectează parametrii metabolici, cum ar fi nivelul glucozei și colesterolului. Aportul regulat de betulină sub formă de infuzie de scoarță de mesteacăn poate ajuta la menținerea nivelului corect al acestor indicatori.

Acțiune sedativă
Infuzia de scoarță de mesteacăn calmează sistemul nervos și are un ușor efect calmant. Vă poate ajuta să adormiți.

Efect pozitiv asupra pielii și părului
Un decoct de scoarță de mesteacăn aplicat extern poate ajuta la vindecarea rănilor și arsurilor datorită proprietăților sale antiseptice. De asemenea, ajută la întărirea foliculilor de păr, așa că merită să-l folosiți pentru a spăla scalpul.


APPLICATION
întărirea imunității
susținerea funcției hepatice
ameliorează iritarea tractului digestiv
excipient pentru menținerea nivelului adecvat de glucoză și colesterol din sânge
calmant, facilitând adormirea
îmbunătățind starea părului și a pielii

COMPOZIȚIE
100% scoarță de mesteacăn. Materie primă de cea mai înaltă calitate!

DOZARE ȘI APLICARE

Tăiați scoarța:
Infuzie:
Se toarnă 1-2 lingurițe de scoarță într-o ceașcă, se toarnă apă clocotită și se lasă acoperită timp de 10-15 minute. Merită să adăugați ghimbir și cardamom în infuzie. De asemenea, puteți folosi alte condimente preferate și îndulci cu miere.

Decoct:
3 linguri de coajă se toarnă 2 căni de apă, se aduce la fierbere și se gătește timp de 10 minute. Acoperiți și lăsați deoparte timp de 20 de minute. Lansa. Bea de 4 ori pe zi în porții de jumătate de pahar. Puteți adăuga ghimbir, cardamom și miere în bulion.
Pregătiți un decoct pentru uz extern din 20 g de scoarță la 1 litru de apă, iar după răcire, folosiți-l pentru a spăla pielea și părul și sub formă de comprese pentru răni, arsuri și diverse iritații ale pielii.


Pulbere de mesteacăn:
Infuzie:
Se toarnă puțină apă fierbinte peste o jumătate de linguriță de scoarță măcinată. După răcire, bea împreună cu sedimentul. Utilizați de 2-3 ori pe zi.


CONTRAINDICAȚII
În timpul sarcinii și alăptării, consultați un medic sau fitoterapeut cu privire la utilizarea internă a scoarței de mesteacăn.

CARACTERISTICILE PLANTEI
Mesteacănul Verrucosa (Betula verrucosa, Betula pendula) este comun în Europa, precum și în Caucaz, Siberia și Asia Mică. Habitatul său natural este pădurea, dar datorită aspectului său frumos, este adesea plantat în parcurile orașului și de-a lungul drumurilor. Mesteacănul are o coroană maiestuoasă și crenguțe agățate. Atinge o înălțime de până la 30 m. Cea mai izbitoare caracteristică a sa este scoarța sa albă, solzoasă. Frunzele de mesteacăn au o formă triunghiulară și o bază rotunjită, marginile lor sunt zimțate. Toamna, capătă o culoare galbenă vie. Florile de mesteacăn se numesc pisoi sau pisoi, sunt împărțite în masculi și femele. Fructele de mesteacăn sunt nuci înaripate.

Informácie k bylinám

Pentru mai multe informații despre utilizarea în medicina naturistă tradițională, trebuie să vă trimitem la herbar sau la surse externe de pe Internet sau din literatură. Consultați un specialist în plante medicinale înainte de utilizare. Conform regulamentului în vigoare în prezent al Comisiei Europene nr. 1924/2006, nu este posibil să se facă mențiuni neautorizate de sănătate sau nutriționale pentru produse, care nu au fost aprobate de Comisia Europeană sau de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară. O mențiune de sănătate înseamnă o declarație care implică sau dă impresia că acestea sunt efecte terapeutice asupra organismului uman. Acest produs este comercializat în Slovacia ca extract din plante și materie primă pentru prelucrare ulterioară. Nu are efecte diagnostice sau medicinale aprobate și nu este un medicament. A nu se păstra la îndemâna copiilor. A se păstra într-un loc răcoros, uscat și întunecat. Termenul de valabilitate minim este indicat pe ambalaj.

30 other products in the same category: