AR77196
Ingrediente: Pelin - Artemisia abrotanum - 100g tocat
Clasificare: Ierburi
în stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Ingrediente: Pelin - Artemisia abrotanum - 100g tocat
Clasificare: Ierburi
Artemisia abrotanum conține ingrediente active care au un efect benefic asupra sistemului digestiv și susțin digestia. Este apreciat în primul rând pentru prezența uleiurilor esențiale, ale căror efecte de promovare a sănătății sunt completate de bitter, taninuri, alcaloizi, flavonoide, acizi fenolici și derivați de cumarină.
În zilele noastre, este o plantă oarecum uitată, dar era deja populară în Evul Mediu. A fost folosit în gătit și medicină. Era o plantă care îmbunătățea pofta de mâncare, diureticul și ameliora crampele menstruale și durerea. De asemenea, a fost folosit pentru a trata mușcăturile de șarpe și alte animale. Datorită mirosului său caracteristic, acest pelin a fost folosit pentru a respinge insectele. Frunze proaspete au fost pătate pe piele pentru a proteja împotriva țânțarilor, iar pungi cu ierburi uscate au fost atârnate în bucătărie și dulap pentru a respinge muștele și moliile.
Beneficii pentru sănătate:
are un efect benefic asupra funcției hepatice - îmbunătățește producția și excreția bilei
stimulează secreția de suc gastric
susține procesele digestive și ameliorează simptomele tractului digestiv.
APLICARE
Indigestie, senzație de sațietate după masă, arsuri la stomac, balonare, ficat slăbit sau încordat, digestie lentă.
Culinar:
Un condiment relativ uitat, dar cu siguranță merită să fie folosit în experimente culinare. Mirosul său este specific și gustul este amar, așa că nu exagera.
Artemisia abrotanum este cu siguranță potrivită pentru condimentarea cărnii grase cu o aromă puternică, cum ar fi carnea de porc, oaie, gâscă și rață. De asemenea, puteți încerca să-l adăugați la carnea albă dacă doriți ca aroma surprinzătoare a condimentelor să fie simțită în prim-plan. Merită să adăugați un vârf de pelin la mâncărurile grase și greu de digerat pentru a le îmbunătăți absorbția.
>DOZAJ ȘI CUM SE IAU
tea:
Se toarnă apă clocotită peste 1-2 lingurițe de plantă și se lasă să fiarbă timp de 10 minute. Luați de 2-3 ori pe zi cu sau după mese.
SYNERGIA
Efectul pozitiv asupra ficatului va fi sporit de ciulinul de lapte.
Pentru problemele digestive, merită să preparați ceai de pelin în combinație cu alte ierburi și condimente.
COMPOZIȚIE
Artemisia abrotanum 100%. Materie primă de cea mai înaltă calitate!
CONTRAINDICAȚII
Hipersensibilitate la plantă.
Cantitatea de condiment este sigură în timpul sarcinii și alăptării, cantitățile mai mari trebuie evitate.
CARACTERISTICILE PLANTEI
Zona naturală de apariție a pelinului este Iranul, Turcia și întregul Orient Mijlociu și Europa de Est. Acum poate fi găsit în toată Europa și America de Nord. Artemisia aparține familiei Asteraceae. Este un tufiș întins care atinge o înălțime de 1,2 m. Lăstarii săi ramificați sunt acoperiți cu frunze cu margini pinnate, asemănătoare frunzelor de mărar. Suprafața lor este netedă, iar fundul este acoperit cu fire de păr. Această plantă are, de asemenea, frunze bazale care cresc direct de la rădăcină. Flori mici, galben-verzui de pelin apar în vârful lăstarilor. În Polonia, nu dau roade din cauza temperaturilor prea scăzute, dar în țările calde, nucile mici și discrete sunt cultivate din pelin. Întreaga plantă emană un miros caracteristic de camfor-citrice.