AR79807
Ingrediente: Pelin - Artemisia vulgaris - 100g tocat
Clasificare: Ierburi
în stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Ingrediente: Pelin - Artemisia vulgaris - 100g tocat
Clasificare: Ierburi
Artemisia vulgaris afectează semnificativ procesele digestive și funcția hepatică, este apreciată și pentru efectul său calmant. Se găsește pe scară largă în Polonia și Europa, unde este de obicei considerată o buruiană. Cu toate acestea, în trecut, planta era ținută în mare stimă și credea în puterile sale magice. În cele mai vechi timpuri, această plantă a fost folosită pentru a îndepărta șerpii și pentru a proteja împotriva rabiei. Slavii foloseau aroma sa caracteristică în tămâie pe bază de plante, care curăța aerul de forțele malefice, iar arderea ei în șeminee trebuia să alunge norii și furtunile. A fost prezentă nu numai în cultura slavilor, ci și la celți, germani și balți ca plantă anti-magie.
proprietăți de promovare a sănătății:
Compușii activi prezenți în plantă sunt cineolul și tujona care se găsesc în uleiurile esențiale, adeină, inulină, chalconă, lactone - substanțe amare, flavonoide, taninuri, compuși rășini și vitamine.
Datorită substanțelor bioactive conținute în ea:
Susține procesele digestive prin influențarea secreției de bilă și sucuri digestive
Ajută la ameliorarea afecțiunilor gastro-intestinale, cum ar fi balonarea, indigestia și constipația
Susține funcția hepatică
Ameliorează durerile menstruale
Ajută la relaxare
Afectează pozitiv pielea și mucoasele
APLICAȚII:
Tulburări digestive, leziuni hepatice, dureri menstruale, stres și tensiune nervoasă crescută.
INGREDIENTE:
100% peren. Materie primă de cea mai înaltă calitate.CUM
SE UTILIZEAZĂ:
În bucătărie
Este rar folosit în bucătărie în prezent. În trecut, a fost folosit în Europa Centrală ca condiment pentru carne și pește prăjite, iar în Germania, carnea de gâscă prăjită aromată cu pelin este pregătită în mod tradițional pentru Crăciun. Din când în când, frunzele tinere erau consumate crude sau adăugate la salate. Când este uscat, are o aromă caracteristică și un gust amar. Substanțele conținute în pelin îmbunătățesc digestia și absorbția nutrienților.
fierbeți
1 lingură de plantă uscată turnați un pahar cu apă clocotită peste ea. Acoperiți și lăsați la infuzat timp de 10-15 minute. Consumați o jumătate de pahar de două ori pe zi.
tinctură
2 linguri pline de iarbă uscată turnați 100 ml de alcool 70%. Închideți recipientul și lăsați-l într-un loc întunecat timp de 2 săptămâni. Apoi filtrați, turnați într-o sticlă întunecată și păstrați într-un loc întunecat și răcoros. Luați de 2-4 ori pe zi, o linguriță dizolvată în apă.
Trebuie amintit că tujona prezentă în putregai este otrăvitoare. Nu depășiți dozele recomandate.
Contraindicații
Perioada de sarcină și alăptare, hipersensibilitate la plantele din familia Asteraceae, gastroenterită acută și apendicită.
CARACTERISTICILE PLANTELOR
Pelinul aparține familiei Asteraceae și se găsește în emisfera nordică în climatele temperate. În Europa, este comună și adesea numită buruiană. Tulpina maro este puternic ramificată și crește până la o înălțime de 0,5-2,5 m. Frunze compuse din părți longitudinale subțiri. Suprafața frunzelor este verde închis, iar fundul este argintiu. Florile sunt de culoare verde deschis, gălbui sau roșiatic, în formă de ou, în formă de coș, cu dimensiuni de 3-4 mm și formează un periant în vârful lăstarilor.