BL1211
RAPADURA se face folosind metoda tradițională originală de îngroșare a sucului de trestie până când apa s-a evaporat complet, fără a îndepărta melasa de trestie
Acest produs nu mai este in stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
RAPADURA este produs în modul tradițional original de îngroșare a sucului de trestie până când apa se evaporă complet, fără a îndepărta melasa de trestie. Are un gust plăcut de caramel și este potrivit pentru coacere și gătit, îndulcit deserturi, cafea și ceai. Poate fi folosit în locul zahărului alb ori de câte ori nu insistăm pe culoarea albă pură a felului de mâncare final. Trestia de zahăr, utilizată în producția de suc uscat de trestie RAPADURA, a fost cultivată de întreprinderile de familie implicate în proiectul FAIR TRADE HAND IN HAND în Brazilia în mod ecologic din 1977. Cultivarea trestiei de zahăr și producția de zahăr din trestie de zahăr are loc aici în mod tradițional, fără utilizarea îngrășămintelor sintetice, erbicidelor și pesticidelor. Pentru a păstra fertilitatea pământului, fermierii de aici folosesc rotația culturilor și alternează trestia de zahăr cu leguminoase și plante care îmbogățesc solul. Prin combinarea unui sistem de compostare și a creșterii organice a animalelor, există un flux mai bun de nutrienți, rezultând o fertilitate mai mare a solului și plante mai sănătoase. O problemă majoră cauzată de furtunile tropicale puternice este eroziunea solului. Acest lucru este evitat prin plantarea paralelă cu panta dealurilor și încorporarea arbuștilor, copacilor și a altor habitate mici.
Trestia de zahăr este recoltată manual cu o macetă. Frunzele sunt tăiate din scape și lăsate pe câmp ca îngrășământ. Nu numai că fermierii nu folosesc pesticide, dar nici nu ard câmpurile înainte de recoltare. Această procedură este comună în agricultura convențională pentru a facilita recoltarea, deoarece doar peisajele vor rămâne în picioare pe câmp. Cultivarea organică nu numai că va proteja micromediul natural și natura, dar va asigura și întoarcerea substanțelor organice nutritive înapoi în ciclul nutrienților. Fermierii transportă trestia de zahăr la propria rafinărie de zahăr, Planeta Verde, pentru procesare. Aici, trestia este presată și sucul obținut este mai întâi filtrat. Apoi este concentrat prin evaporare în cazane mari. Spre sfârșit, amestecați până începe să se cristalizeze.
GREUTATE: 500 g
ȚARA DE ORIGINE: Brazilia
AVERTISMENT PENTRU PERSOANELE ALERGICE: Produsul nu conține urme de alergeni.
INFORMAȚII NUTRIȚIONALE LA 100 G: