AR136387
Ingrediente: Extract Shiitake 100 capsule x 500 mg - Lentinula edodes
Clasificare: Suplimente în capsule
în stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Ingrediente: Extract Shiitake 100 capsule x 500 mg - Lentinula edodes
Clasificare: Suplimente în capsule
Ciuperca Shiitake – extract de 30% în capsule de 500 mg
Shiitake susține semnificativ imunitatea și asigură un metabolism adecvat al glucozei și colesterolului, precum și o tensiune arterială sănătoasă.
Shiitake este numele japonez pentru sclerotiul japonez (sau sclerodermia) (Lentinula edodes). Este o ciupercă gustoasă, comestibilă, din familia Omphalotaceae, care apare în mod natural în pădurile asiatice calde umede. În China și Japonia, este cultivat în sere și în aer liber în diverse substraturi, uneori surprinzătoare.
Shiitake din pădure crește în grupuri pe lemnul în descompunere al copacilor de foioase, în special al copacilor shii. Shii (椎) este numele japonez al speciei Castanopsis. A lua (茸) înseamnă ciupercă.
De-a lungul secolelor, au evoluat și alte nume: boletus înflorit, boletus de iarnă, boletus auriu, boletus imperial și boletus chinezesc. Istoria Orientului Îndepărtat este bogată în mituri și legende shiitake. Au fost recunoscuți, printre altele: ca o sursă de tinerețe, longevitate și vitalitate. Sunt și au fost prezentate ca alimente cu diverse proprietăți de promovare a sănătății care ocupă o poziție puternică în credințele și medicina tradițională.
Din punct de vedere culinar, aceste ciuperci sunt cunoscute ca sursa aromei umami. Shiitake este un aliment care, pe lângă sarcina sa de bază de a oferi organismului energie și nutrienți, are și beneficii pentru sănătate. Acestea rezultă din conținutul de substanțe care provoacă diverse efecte biologice. Concentrația lor depinde de mulți factori: de la calitatea substratului până la metoda de depozitare.
Știați că, potrivit unui studiu, condițiile de depozitare au afectat semnificativ conținutul de compuși fenolici, capacitatea antioxidantă, acidul galic, acidul cafeic, acidul clorogenic și quercitina din shiitake?
După cum puteți vedea, menținerea calității compoziției poate fi o problemă și necesită multă experiență. La Magic Garden, prețuim predictibilitatea și puritatea materiilor prime – fără metale grele! Acesta este rezultatul multor ani de muncă a furnizorului nostru, specializat doar în ciuperci medicinale. Datorită cunoștințelor și angajamentului său, putem oferi un extract care va depăși așteptările chiar și ale celor mai pretențioși iubitori de ciuperci :)
În plus față de cele de mai sus, la ce substanțe interesante ne putem aștepta în corpurile fructifere shiitake? Acolo găsim, printre altele:
polizaharide (β-glucani, de exemplu lentinan),
aminoacizi (glutamină, metionină, acid glutamic, arginină, ergotioneină, acid y-aminobutiric),
minerale (magneziu, potasiu, fosfor, sodiu, calciu),
vitamine și substanțe asemănătoare vitaminelor (ergosterol - precursor al vitaminei D2 (ergocalciferol), colină,
purine (adenină).
CIUPERCA SHIITAKE – ACTION
Extractul de ciuperci Shiitake întărește intens mecanismele imune ale organismului datorită conținutului de polizaharide care promovează sănătatea (în special β-glucani).
Polizaharidele conținute în shiitake ajută la menținerea nivelului normal de zahăr din sânge și colesterol, susțin echilibrul metabolic al organismului.
Compușii Shiitake activi au un efect benefic asupra menținerii tensiunii arteriale normale.
INGREDIENTE
1 capsulă conține 500 mg extract de ciuperci shiitake (Lentinula edodes) standardizat la 30% polizaharide. Capsulă de celuloză.
SHIITAKE – DOZARE ȘI MOD DE UTILIZARE
Doza zilnică recomandată: 1-2 capsule de până la 3 ori pe zi înainte de mese.
Nu depășiți doza zilnică recomandată.
Conținut într-o doză zilnică (6 capsule): 3 g extract de shiitake.
CONTRAINDICAȚII
Hipersensibilitate la produs.
Ciuperca Shiitake poate activa sistemul imunitar, ceea ce poate duce la o creștere a simptomelor bolilor autoimune.
CARACTERISTICILE PLANTEI
ciupercile Shiitake au capace maronii caracteristice care pot atinge 5 până la 10 cm în diametru. Suprafața lor este netedă sau ușor încrețită, ca și cum ar fi tăiată. Tulpina shitake este tare, cu carne albă.