AR75851
Ingrediente: Fructe Berberis vulgaris - Berberis vulgaris - 50g întregi
Clasificare: Fructe uscate
în stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Ingrediente: Fructe Berberis vulgaris - Berberis vulgaris - 50g întregi
Clasificare: Fructe uscate
Datorită gustului lor foarte acru și conținutului ridicat de vitamina C, se numesc lămâie sau lămâie din nord. Au fost folosite în medicina naturală în multe țări de mult timp, iar studiile medicinei moderne confirmă proprietățile lor de promovare a sănătății.
Ce le face speciale?
Vitamina C
Fructele proaspete se caracterizează printr-un conținut extrem de ridicat de vitamina C. Există atât de multă încât mai este multă după ce fructele sunt uscate.
Vitamina C contribuie la menținerea bunei funcționări a sistemului imunitar. În plus, este implicat în producerea de colagen, care este responsabil pentru buna funcționare a vaselor de sânge, a pielii, a oaselor, precum și a dinților și gingiilor. Previne senzația de oboseală și epuizare.
Antioxidanți
Fructele sunt bogate în substanțe cu proprietăți antioxidante care ne protejează organismul de îmbătrânire. Antioxidanții din fructe sunt antocianinele, care aparțin polifenolilor, care conferă fructului culoarea sa intensă, roșu închis.
Fructele uscate au fost utilizate într-un studiu care a implicat pacienți cu sindrom metabolic. Pacienții au luat o capsulă cu fructe uscate măcinate (600 mg) zilnic timp de 6 săptămâni. După acest timp, a fost măsurat echilibrul oxidativ al fiecărei persoane, adică raportul proceselor pro-antioxidante. S-a demonstrat că consumul are ca rezultat beneficiul proceselor antioxidante benefice.
Efect pozitiv asupra profilului lipidic și a nivelului de glucoză la diabetici
Într-un studiu realizat de Shidfara et al., extractul de fructe a fost utilizat pentru a testa efectul său asupra nivelului de lipide și zahăr din sânge la pacienții cu diabet zaharat 2. Pacienții au consumat extractul zilnic timp de 3 luni. După acest timp, s-a observat o reducere semnificativă a nivelului de glucoză și insulină, precum și a nivelului de colesterol total și LDL și trigliceridele din sânge.
Efect benefic asupra pielii predispuse la acnee
În 2012, a fost publicat un studiu care a arătat că extractul de fructe uscate pe bază de apă reduce simptomele acneei. Acest studiu a implicat adolescenți care sufereau de acnee de diferite severități. După 4 săptămâni, grupul care a consumat extract de fructe de afine a arătat o reducere semnificativă a acneei, atât neinflamatorie, cât și inflamatorie, și o reducere a zonei generale de acnee a pielii.
Utilizări tradiționale
Istoria utilizării fructelor berberis vulgaris datează de 2000 de ani. În Egiptul antic, erau folosite pentru a trata ciuma, iar în medicina ayurvedică pentru a trata dizenteria (o boală infecțioasă acută a intestinului). Vindecătorii ruși au recomandat fructele pacienților hipertensivi și femeilor cu sângerări menstruale excesive. Se credea că fructele reduc inflamația și îmbunătățesc funcționarea ficatului și a vezicii biliare. Interesant este că, în cele mai vechi timpuri, berberis vulgaris a fost folosit nu numai în scopuri medicale și alimentare. Ornamentele și piesele de mobilier erau făcute din lemn de afine, iar fructele sale erau folosite pentru a face cerneală roșie.
INGREDIENTE
Fructe uscate 100%. Materie primă de cea mai înaltă calitate!
Valori nutriționale în 100 g de produs:
Valoare energetică / (% din consumul zilnic) 44kcal / 100g
Proteine 0,9 g
Grăsimi 0,6 g
Carbohidrați 10,2 g
inclusiv zaharuri 5,9 g
inclusiv fibre 4,3 g
Vitamina C 24 mg (19%)
DOZARE ȘI APLICARE
Decoct:
1 lingură de fructe se toarnă un pahar cu apă, se aduce la fierbere și se gătește, acoperit, timp de 5 minute. Se lasă deoparte timp de 15-30 de minute, se strecoară. Bea o jumătate de cană de 2-4 ori pe zi după mese.
Oral:
Măcinați sau radeți fructele. Bea jumătate până la 1 linguriță de pulbere zilnic cu multă apă. Poate fi împărțit în 2 porții.
Culinar:
Fructele uscate pot fi un plus excelent pentru ceai, deserturi și produse de patiserie. De asemenea, pot fi adăugate la gemuri, marmelade și conserve de fructe, precum și pentru a face tinctură. În Iran, fructele sunt folosite în mâncăruri pe bază de orez cu adaos de pui.
CONTRAINDICAȚII
Fructele nu trebuie luate de femeile însărcinate și care alăptează. Ingredientele active din fructe pot provoca contracții uterine și avort spontan. Pacienții cu diabet zaharat de tip 2 ar trebui să consulte medicul înainte de a lua fetușii. Efectul lor de scădere a glucozei este atât de eficient încât combinarea lor cu medicamentele utilizate în diabet poate provoca hipoglicemie. Fructele nu sunt recomandate copiilor mici, deoarece se pot îmbolnăvi. Până în prezent, nu au fost raportate efecte secundare ale consumului moderat de afine de către adulți. Dozele foarte mari pot provoca vărsături.
CARACTERISTICILE PLANTEI
Barberry, cunoscut și sub numele de afine, este un tip de arbust comun în întreaga Europă. Crește în păduri, parcuri și în jurul terenurilor agricole. Crește până la 3 m înălțime. Crenguțele sale sunt acoperite cu spini. Afine produce flori galbene parfumate și fructe de pădure mici, roșu închis, cu o formă alungită. Fructele se coc în septembrie și octombrie. Au un gust dur și foarte acru. În medicina naturală, nu numai fructele sunt folosite, ci și scoarța, rădăcinile și frunzele sale. În trecut, acestea erau comune în întreaga UE, dar au fost în mare parte eradicate de fermieri atunci când s-a descoperit că sunt o gazdă intermediară a ruginii cerealelor, un agent patogen care distruge cerealele.