BL9100
Acest ulei de măsline extravirgin este fabricat din măsline spaniole, care sunt spălate și presate ușor imediat după recoltare
Acest produs nu mai este in stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Acest ulei de măsline extravirgin este obținut din măsline spaniole, care sunt spălate și presate ușor imediat după recoltare. Presarea imediat după recoltare este foarte importantă, cu cât trece mai mult timp între recoltare și presare, cu atât conținutul de acizi grași liberi nedoriti este mai mare. Uleiul este presat încet pentru a preveni încălzirea în timpul presării și, prin urmare, este potrivit și pentru alimentele crude. Singura sa prelucrare ulterioară constă în filtrarea mecanică (fără utilizarea cărbunelui activ). Vă recomandăm să folosiți acest ulei de înaltă calitate la gătitul la rece în salate, tartinabile și sosuri și pentru a aromatiza supele și felurile de mâncare la sfârșitul gătitului. Cu toate acestea, este potrivit și pentru prăjire. Un ulei aromat excelent se obține prin încălzirea atentă a uleiului de măsline și adăugarea de ardei iute sau condimente proaspete. Lăsați-l la infuzat câteva zile și folosiți-l pentru a aromatiza mâncărurile.
Uleiul de măsline în general se remarcă prin conținutul ridicat de acizi grași mononesaturați și vitamina E și stă la baza dietei tradiționale mediteraneene. Datorită proporției ridicate de acid oleic, îl putem prăji și pentru o perioadă scurtă de timp. Calitatea uleiului de măsline este evaluată în funcție de mai multe criterii: aciditate, aromă, culoare și gust. Metoda de obținere a uleiului din măsline este, de asemenea, importantă. Așa-numitul ulei de măsline extravirgin provine de la prima presare a măslinelor și are o aciditate scăzută și o aromă delicată. Se obține numai mecanic - prin presare la rece - fără utilizarea vreunei rafinări chimice.
VOLUM: 500 ml
ȚARA DE ORIGINE: Spania
ANUNȚ PENTRU PERSOANELE ALERGICE: Produsul nu conține urme de alergeni.
INFORMAȚII NUTRIȚIONALE LA 100 G: