BL9110
Insula Creta este considerată leagănul uleiului de măsline, iar până în prezent, uleiurile locale sunt foarte apreciate
Acest produs nu mai este in stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Insula Creta este considerată leagănul uleiului de măsline, iar până în prezent, uleiurile locale sunt foarte apreciate. Uleiul de măsline este un aliment de bază în Creta, iar longevitatea localnicilor îi este atribuită. Acest ulei de măsline extravirgin este obținut din măsline cretane din soiul Koroneiki, care sunt spălate și presate ușor imediat după recoltare. Presarea imediat după recoltare este foarte importantă, cu cât trece mai mult timp între recoltare și presare, cu atât conținutul de acizi grași liberi nedoriti este mai mare. Uleiul este presat încet pentru a preveni încălzirea în timpul presării și, prin urmare, este potrivit și pentru alimentele crude. Singura altă modalitate de a-l procesa este filtrarea mecanică (fără utilizarea cărbunelui activ). Vă recomandăm să folosiți uleiul cretan în mâncărurile mediteraneene, în salate, tartinabile și sosuri și pentru a aromatiza supele și felurile de mâncare la sfârșitul gătitului. Nu folosiți uleiul pentru prăjire, ar fi păcat.
Uleiul de măsline este în general bogat în acizi grași mononesaturați și vitamina E și este un aliment de bază al dietei tradiționale mediteraneene. Calitatea uleiului de măsline este evaluată în funcție de mai multe criterii: aciditate, aromă, culoare și gust. Metoda de obținere a uleiului din măsline este, de asemenea, importantă. Așa-numitul ulei de măsline extravirgin provine de la prima presare a măslinelor și are o aciditate scăzută și o aromă delicată. Se obține numai mecanic - presare la rece - fără utilizarea vreunei rafinări chimice.
VOLUM: 500 ml
ȚARA DE ORIGINE: Creta - Grecia
AVERTISMENT PENTRU PERSOANELE ALERGICE: Produsul nu conține urme de alergeni.
INFORMAȚII NUTRIȚIONALE LA 100 G:
DDD - doza zilnică recomandată sau valoarea doză de referință