AR77810
Ingrediente: Tartrat de sodiu-potasiu - 500g
Clasificare: Vitamine și minerale
în stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Ingrediente: Tartrat de sodiu-potasiu - 500g
Clasificare: Vitamine și minerale
APLICARE
utilizat ca apă de gură
laxativ osmotic
/regulator de aciditate, sare emulsionantă, sechestrant
utilizat ca aditiv alimentar (E337) (produse de cofetărie și panificație, gemuri, marmelade, jeleuri, conserve, brânzeturi, praf de copt)
stabilizator al grupărilor cupru în reacții chimice
în detergenți din cupru și aliaje ale acestora
care este problema?
Tartratul de sodiu și potasiu este o sare de sodiu-potasiu a acidului tartric cu formula NaKC4H4O6 • 4H2O, cunoscută și sub numele de sare Seignette sau sare Rochelle. Este un lichid incolor, cu un gust înțepător caracteristic. Se obține prin reacția hidrotartratului de potasiu (KHC4H4O6) și carbonatului de sodiu (Na2CO3). Procesul de formare a tartratului de sodiu-potasiu constă în mai multe etape. În primul, se fierbe o soluție de hidrotartrat de potasiu. În a doua etapă, cenușa de sodă este adăugată treptat la soluția fierbinte până când apare spumarea. În pasul următor, soluția de mai sus este filtrată și apa este evaporată. Cu încălzire constantă, tartratul de sodiu-potasiu precipită din soluție. Sărurile de sodiu și potasiu ale acidului tartric sunt o componentă naturală a multor fructe, în special a strugurilor. Produs comercial din subproduse de vinificație (coji de struguri). Nu este metabolizat în organism, este excretat în urină.
MOD DE UTILIZARE
Doza zilnică acceptabilă este de 30 mg/kg greutate corporală.
INTERACTIONS
Nu sunt disponibile informatii cu privire la posibilele interactiuni cu alte substante
EFECTE SECUNDARE
Prea mult poate provoca diaree.
Datorită prezenței sărurilor de potasiu, aceasta trebuie evitată de persoanele diagnosticate cu insuficiență renală, hepatică sau cardiacă.
Pacienții hipertensivi ar trebui să fie atenți.