Vitamina C - Acid L-ascorbic - Acidum l-ascorbicum - 1kg

AR74182

Ingrediente: Vitamina C - Acid L-ascorbic - Acidum l-ascorbicum - 1kg
Clasificare: Vitamine și minerale

în stoc

108 lei

Informatii

Ingrediente: Vitamina C - Acid L-ascorbic - Acidum l-ascorbicum - 1kg
Clasificare: Vitamine și minerale


Vitamina C este asociată în principal cu un efect pozitiv asupra imunității, motiv pentru care este cel mai des utilizată în perioadele de incidență crescută a infecțiilor. De asemenea, poate fi găsită în aproape toate preparatele farmaceutice destinate tratamentului răcelii și gripei. Interesant, însă, vitamina C luată ad-hoc nu afectează evoluția bolii - nu reduce sau ameliorează simptomele. Dacă se administrează profilactic, durata răcelilor este redusă doar ușor. Cu toate acestea, merită totuși completat, deoarece îndeplinește multe alte funcții importante enumerate mai jos.

Vitamina C, sau acidul ascorbic, este una dintre vitaminele solubile în apă. Corpul nostru nu îl poate produce sau stoca, iar excesul său este excretat în urină, deci este imposibil să supradozezi. Acidul ascorbic este un puternic antioxidant natural și este folosit nu numai ca supliment, ci și ca aditiv alimentar sub simbolul E300.

Denumirea de acid ascorbic provine de la scorbut (latinescul scorbutus), o boală a gingiilor care rezultă din lipsa de vitamina C. A fost o mare problemă, în special pentru marinarii care petrec multe zile pe nave, precum și pentru persoanele care trăiesc în regiunile nordice reci, unde accesul la fructe și legume proaspete este limitat. Astăzi, această boală este destul de uitată, dar în trecut, cauza ei a fost căutată de mult timp. Simptomele sale au fost deja descrise în cele mai vechi timpuri, dar abia în Evul Mediu a afectat dieta. În secolul al XIX-lea, marinarii englezi au început să primească o aprovizionare obligatorie cu lămâi pentru călătoriile lungi, ceea ce a ajutat la prevenirea bolii. Cu toate acestea, în secolul al XX-lea, a apărut o vitamina C, care a fost apoi asociată cu scorbutul. Biochimistul maghiar Albert Szent-Györgyi l-a izolat mai întâi de condiment, pentru care a câștigat Premiul Nobel.

Este foarte sensibil la temperaturi ridicate - atunci când gătesc legume și alte produse care conțin vitamina C, acestea pierd aproximativ 75%. Același lucru se întâmplă și cu sucurile pe care le cumpărăm din magazin. Sunt pasteurizate pentru a ucide microorganismele și pentru a prelungi durata de valabilitate, pierzând cea mai mare parte a vitaminei C și a altor vitamine. Oxigenul și lumina distrug rapid vitamina C. Este cea mai puțin rezistentă dintre toate vitaminele la factorii externi.


Proprietăți de sănătate

Este un antioxidant puternic: ajută la protejarea celulelor de stresul oxidativ
Susține buna funcționare a sistemului imunitar
Participă la producția de colagen și astfel are un efect pozitiv asupra structurii vaselor de sânge, a pielii, oaselor și cartilajului, precum și asupra dinților și gingiilor.
Susține buna funcționare a sistemului nervos
Are un efect pozitiv asupra stării de spirit și a funcționării cognitive
Reduce oboseala
Îmbunătățește absorbția fierului
Contribuie la menținerea metabolismului energetic normal

APLICAȚII
Activitate fizică ridicată și muncă fizică grea
Fumatul și consumul regulat de alcool - alcoolul și nicotina accelerează excreția vitaminei C.
Stresul zilnic
Îmbătrânirea
Pentru femeile însărcinate și care alăptează
Pentru sugarii hrăniți cu lapte praf
Pentru persoanele cu anemie, îmbunătățește absorbția fierului
profilactic la persoanele sănătoase

COMPOZIȚIE
100% acid L-ascorbic - formă activă și biologic absorbabilă.
Obținut prin metode biotehnologice din plante.

Mod de utilizare:
Doza zilnică recomandată este de 200-1.000 mg / zi.
Doza măsurată de pulbere trebuie dizolvată în apă la temperatura camerei și băută. Nu beți cu alimente sau băuturi fierbinți. Acidul ascorbic este bine absorbit.

Femeile însărcinate și care alăptează pot folosi acid ascorbic conform recomandărilor de mai sus. În multe studii la femeile însărcinate, a fost utilizată o doză de 1.000 mg pe zi.
Supliment alimentar. Nu depășiți doza zilnică recomandată. Suplimentele nu pot înlocui o dietă variată și un stil de viață sănătos.

Contraindicații:
Urolitiază, reflux, arsuri la stomac, ulcere gastrice și duodenale, hipersensibilitate la produse.

Avertisment:
O supradoză de vitamina C nu apare, deoarece excesul acesteia este excretat în urină. Cu toate acestea, dozele mari de acid ascorbic pot irita stomacul și pot provoca diaree.

Dacă aveți un tract digestiv sensibil, aveți arsuri la stomac, reflux sau ulcere, alegeți ascorbatul de sodiu.

Cel mai mare nivel tolerat de aport de vitamina C este de 2 g.
Suplimentarea cu doze mari de vitamina C poate distorsiona rezultatele testelor de laborator de sânge, urină și scaun, deci ar trebui întreruptă timp de câteva zile înainte de a începe testul.

Depozitare
Produsul trebuie depozitat în recipiente închise într-un loc răcoros și întunecat. Nu este necesară refrigerarea.

Informácie k bylinám

Pentru mai multe informații despre utilizarea în medicina naturistă tradițională, trebuie să vă trimitem la herbar sau la surse externe de pe Internet sau din literatură. Consultați un specialist în plante medicinale înainte de utilizare. Conform regulamentului în vigoare în prezent al Comisiei Europene nr. 1924/2006, nu este posibil să se facă mențiuni neautorizate de sănătate sau nutriționale pentru produse, care nu au fost aprobate de Comisia Europeană sau de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară. O mențiune de sănătate înseamnă o declarație care implică sau dă impresia că acestea sunt efecte terapeutice asupra organismului uman. Acest produs este comercializat în Slovacia ca extract din plante și materie primă pentru prelucrare ulterioară. Nu are efecte diagnostice sau medicinale aprobate și nu este un medicament. A nu se păstra la îndemâna copiilor. A se păstra într-un loc răcoros, uscat și întunecat. Termenul de valabilitate minim este indicat pe ambalaj.

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

30 other products in the same category: