matcha chinezesc - 50g

AR72838

Ingrediente: Chinezesc matcha - 50g
Clasificare: Ceai verde

în stoc

40 lei

Informatii

Ingrediente: Chinezesc matcha - 50g
Clasificare: Ceai verde


Ceai verde Matcha măcinat sau pudră. Arta japoneză de preparare a ceaiului se concentrează pe prepararea, servirea și consumul acestui ceai. A fost preparat prin prăjirea și măcinarea frunzelor de ceai. Apoi s-a preparat un decoct din această pulbere prin adăugarea de sare. Amestecurile de matcha (pronunțate macha) primesc adesea nume poetice - chamei - date de o plantație, un magazin, un producător de amestecuri sau un maestru în tradiția consumului de ceai.

APLICAȚIE
Astăzi, matcha este folosit și ca colorant sau aromă pentru alimente precum mochi, tăiței soba, înghețată și wagashi.


Ceaiul poate fi preparat în două moduri:

Koicha (gras) și Usucha (subțire). Înainte de a face ceaiul, acesta este adesea trecut printr-o sită fină pentru a scăpa de bulgări.

În mod tradițional, Matcha cernut este turnat într-un bol mic chaki. Se toarnă cu o cantitate mică de apă fierbinte (nu fierbe: 65-70 ° C). Apoi se amestecă până devine omogen. Nu trebuie să existe bulgări, iar ceaiul nu trebuie să stea pe părțile laterale ale recipientului. Matcha are un gust destul de înțepător, motiv pentru care este servit cu o bomboană numită wagashi (destinată a fi consumată înainte de ceai), dar nu cu lapte sau zahăr.

Se crede că 40 g de matcha vă vor oferi 20 de porții de usucha și 10 porții de koicha.

Ceaiul Usucha este preparat din 1,75 grame de ceai și 75 ml de apă. Usucha este mai puțin dur.
Koicha cere mult mai mult matcha (de obicei cantitatea de ceai este dublată, înjumătățind cantitatea de apă):
aproximativ 3,75 grame și aproximativ 40 ml de apă

Deoarece acest amestec este foarte gros (care amintește de mierea lichidă), amestecarea necesită mișcări lente pentru a evita spumarea.
Koicha este de obicei făcută cu matcha mai scump din arbori de ceai mai bătrâni, ceea ce face ca aroma sa să fie mult mai blândă și mai dulce.

În timpul dinastiei Tang (618-907), frunzele de ceai au fost aburite și apoi formate în cuburi pentru depozitare și vânzare ușoară.

De fapt, este servit doar în timpul ceremoniilor fastuoase

Informácie k bylinám

Pentru mai multe informații despre utilizarea în medicina naturistă tradițională, trebuie să vă trimitem la herbar sau la surse externe de pe Internet sau din literatură. Consultați un specialist în plante medicinale înainte de utilizare. Conform regulamentului în vigoare în prezent al Comisiei Europene nr. 1924/2006, nu este posibil să se facă mențiuni neautorizate de sănătate sau nutriționale pentru produse, care nu au fost aprobate de Comisia Europeană sau de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară. O mențiune de sănătate înseamnă o declarație care implică sau dă impresia că acestea sunt efecte terapeutice asupra organismului uman. Acest produs este comercializat în Slovacia ca extract din plante și materie primă pentru prelucrare ulterioară. Nu are efecte diagnostice sau medicinale aprobate și nu este un medicament. A nu se păstra la îndemâna copiilor. A se păstra într-un loc răcoros, uscat și întunecat. Termenul de valabilitate minim este indicat pe ambalaj.

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

9 other products in the same category: